Web Analytics
scris marți, 05.12.2023

Argeșeanca Denisa Stănișor este noua șefă a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce avere are

Judecătorul Denisa-Angelica Stănişor a fost votată, marţi, 5 decembrie, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Emilia Ion – în funcţia de vicepreşedinte.

Argeșeanca Denisa Stănișor este noua șefă a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce avere are

Citește și: Rechizitoriu: Primarul Georgescu se angajase și la Dacia ca să ia salarii compensatorii

Argeșeanca Denisa-Angelica Stănișor a fost avocat în Baroul Argeș (1992-1993) și judecător la mai multe instanțe din Argeș și din capitală, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde, din 2019 până în prezent, a ocupat funcția de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal.

Conform declarației sale de avere, Denisa Stănișor deține mai multe terenuri intravilane în Argeș și București, cât și un apartament în Pitești și o casă de locuit în capitală. Noua șefă a CSM are în conturi peste 440.000 de euro, după ce a vândut un apartament cu 147.000 de euro. În ultimul an, Denisa Stănișor a încasat peste 460.000 de lei de la Înalta Curte și CSM, iar din chirii a obținut aproape 300.000 de lei.

Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit.

Pentru aceste funcții au dreptul să candideze doar cei nouă judecători şi cinci procurori aleşi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor. Conducerea CSM este aleasă prin votul membrilor plenului, iar dacă preşedintele este judecător, vicepreşedintele trebuie să fie procuror şi invers.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele ÎCCJ şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *