Web Analytics

Arhiepiscopia revendică terenurile din jurul Bisericii Florica

de | 26.02.2021 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri

Surpiză! Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului apare în calitate de reclamant într-un proces având ca obiect o plângere funciară. Iar pârâți sunt Comisia locală de fond funciar Stefănești și Comisia Județeană de Fond Funciar. Este vorba despre fostele proprietăți ale Brătienilor. Așadar, un proces cu miză uriașă.
La primul termen de judecată instanța a admis probele solicitate de reclamant, respectiv proba cu înscrisuri, interogatoriu și proba testimonială în cadrul căreia să fie audiaţi doi martori, precum şi proba cu expertiză- specialitatea topografie. Expertiza, care este deja realizată, are ca obiective identificarea şi transpunerea în schiţă, prin coordonate şi vecinătăţi, a terenului care face obiectul cauzei. În plus, expertul trebuia să precizeze dacă pe acest teren există construcţii, respectiv dacă este edificată biserica Florica şi să precizeze anul construirii acesteia. La fel, să precizeze și dacă în privinţa acestui teren s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru o altă persoană şi, de asemenea, dacă terenul este îngrădit pe toate laturile.
În data de 12 februarie 2021, a avut loc un nou termen de judecată la care judecătorii au cerut Comisiei Județene de Fond Funciar Argeş adresa ANRP nr.2918/SPCI/16.12.2015. E vorba de adresa la care se face referire în Hotărârea nr.4871/16.06.2020 a Comisiei Judetene Argeş de Fond Funciar, a cărei anulare se solicită prin cererea de chemare în judecată. Atât Comisia Județeană de Fond Funciar, cât și Comisia Locală de Fond Funciar Ștefănești (care a emis pe vremea fostei primărițe Ioana Jenica Dumitru o hotărâre în data de 16 ianuarie 2020), trebuie să prezinte instanţei copii certificate ale înscrisurilor care au stat la baza celor două hotărâri. Totuși, Comisia Județeană de Fond Funciar a respins propunerea celei locale privind emiterea titlului de proprietate pentru suprafața de 2936 mp. în favoarea Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, teren aferent Bisericii Florica din Ștefănești. Comisia Județeană a motivat că în legislația fondului funciar nu există dispoziții legale referitoare la emiterea titlului de proprietate pe cale administrativă. În luna martie, instanța se va pronunța în această cauză, numai că, între timp, pădurea din jurul bisericii Florica a început să dispară.
Citește și Povestea Maicii Dionisia de la Schitul Florica, supranumită şi ”Sfânta Cozonacilor”
Citește și Preotul Brânzea s-a luptat trei ani să transforme Parcul Florica în cartier de vile
Citește și Lucrări ilegale la biserica Brătienilor. Ce amendă a dat Direcţia de Cultură

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii