Web Analytics

ARHIEPISCOPIA ARGEȘULUI ȘI MUSCELULUI: Slujbă arhierească la hramul Mănăstirii Sfântul Ilie Paltinul

de | 22.07.2022 09:15 | Actualitate, Home

Mănăstirea Sfântul Ilie Paltinul din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a sărbătorit miercuri hramul. Foarte mulți pelerini au urcat pe Transfăgărășan, la cota 1200, pentru a participa la Sfânta Liturghie care a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Citește și: Cum să ai grijă de dantura ta pentru a avea mereu dinți sănătoși

De asemenea, a fost săvârșită slujba parastasului pentru toți ctitorii, care au contribuit în timp la construcția acestui ansamblu monastic, precum și pentru toți lucrătorii care au pierit în timpul lucrărilor executate la Transfăgărășan. În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a vorbit că o țară poate fi salvată de la primejdie având exemplul Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul – un model de ascultare și credință.

Acest Sfânt Altar, cu hramurile Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul și Acoperământul Maicii Domnului, s-a ridicat în perioada anilor 1994-2015. Noua biserică a fost zidită spre aducere aminte și veșnică pomenire, pentru toți lucrătorii care au căzut la datorie, construind Transfăgărășanul.

FOTO: Cristian Gheorghe

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *