Sănătatea orală este esențială pentru a menține o viață sănătoasă, fericită și normală. Pe lângă problemele estetice, cum ar fi dinții galbeni, pe care multe persoane le tratează în mod eronat prin albire la domiciliu, există multe boli care pot apărea în gură și care, dacă nu sunt prevenite sau tratate corect, ne pot afecta sistemul imunitar și starea generală de bine, ceea ce face din îngrijirea dentară un aspect de care trebuie să ținem cont în viața de zi cu zi. De aceea, în acest articol, îți vom oferi o serie de sfaturi pentru ca tu să știi exact cum să ai grijă de dantura întregii familii. De la adulți la copii și bebeluși.
Cum să ai grijă de dinții tăi
Pentru a ști cum să aveți cea mai bună îngrijire a dinților, urmați recomandările de mai jos:
• Spălați-vă pe dinți de cel puțin două ori pe zi cu o periuță de dinți cu peri moi, cum sunt cele de la Oral B, și utilizați un irigator bucal.
• Efectuați un periaj bun. În mod delicat și fără a deteriora gingiile sau smalțul. Faceți mișcări scurte, circulare, înainte și înapoi. Și, bineînțeles, periați-vă și limba.
• Schimbați-vă periuța de dinți la fiecare 3 luni pentru a obține rezultatele pe care le așteptați. O periuță de dinți uzată nu este la fel de eficientă. Dacă folosiți o periuță de dinți electrică, precum Oral B, schimbați și capul de periuță la fiecare 3 sau 4 luni.
• Folosiți pastă de dinți cu fluor precum cele de la Oral B. Fluorul previne cariile dentare și întărește smalțul.
• Folosiți apă de gură. Acest lucru va preveni acumularea tartrului și va preveni apariția cariilor. Țineți clătirea în gură timp de 30 de secunde pentru a distruge bacteriile și alte microorganisme. Nu mâncați niciun fel de alimente în următoarele 30 de minute.
• Ața dentară este, de asemenea, un aliat de nădejde. Duceți-o în toate locurile în care o periuță de dinți nu poate, cel puțin o dată pe zi. Puteți folosi și un irigator bucal pentru o curățire profundă.
• Mâncați multe fructe. Acest lucru ajută la creșterea apărării și la întărirea sănătății orale. Maxilarul tău se antrenează, iar dinții rămân puternici.
• Fără tutun, fără cafea, fără alcool, fără ceai, fără alimente acide. Toate acestea înnegresc dinții, îi deteriorează și îi corodează. De asemenea, evitați dulciurile și băuturile zaharoase, deoarece acestea cresc riscul de apariție a cariilor dentare. Dacă le beți, spălați-vă pe dinți după aceea.
• Mergeți la dentist. Și, bineînțeles, nu uitați să vă faceți controale la dentist. Este recomandabil să faceți acest lucru o dată la șase luni sau cel mult o dată pe an.
Cum să evitați cariile dentare?
Pentru a ști cum să vă îngrijiți dinții de carii, este necesar să puneți în practică toate sfaturile pe care le-am prezentat la punctul anterior. Curățarea dentară este un lucru care trebuie învățat de la o vârstă foarte fragedă pentru a face din aceasta un obicei de rutină și pentru a crește cu o sănătate dentară corespunzătoare. Cariile sunt cele mai frecvente afecțiuni la toți oamenii și apar din cauza unui prost obicei de curățare, care nu îndepărtează complet resturile alimentare. În acest fel, bacteriile și microorganismele care apar provoacă o deteriorare a dinților și molarilor care poate duce la complicații importante dacă nu se iau măsuri la timp. Dacă este necesar, medicul stomatolog vă va ajuta să remediați situația pentru a preveni agravarea ei. Dar pentru a le preveni, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să aveți o igienă adecvată și să utilizați și un irigator bucal, nu doar periute Oral B. Una dintre soluțiile în cazurile în care gingiile au provocat daune ireparabile sunt implanturile dentare, deși acestea sunt doar unul dintre numeroasele tratamente care pot fi folosite pentru carii și alte probleme dentare. Îngrijirea gingiilor este esențială pentru a evita problemele bucale, deoarece, în plus, acestea reprezintă o parte foarte importantă a structurii dentofaciale.
0 Comentarii