Web Analytics
scris duminică, 22.09.2024

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Colectă pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundații

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic şi Misionar, organizează o colectă în bani, alimente neperisabile, apă îmbuteliată, haine, pături, lenjerii, produse de curățenie, produse de igienă, detergenți, lopeți, cizme de cauciuc şi materiale de construcții, pentru persoanele care au suferit de pe urma inundaţiilor recente din judeţele Galaţi şi Vaslui.

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Colectă pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundații

Citeşte şi: Centralele de apartament vor fi înlocuite în România. Ce se montează în locul lor

În acest sens, la fiecare biserică parohială, prin intermediul preotului paroh sau coslujitor/i, se vor putea colecta produsele descrise mai sus, precum și fonduri financiare – transmite Arhiepiscopia.

Toate ajutoarele materiale şi în bani vor fi centralizate la nivelul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, iar pe 30 septembrie 2024 se va porni către zonele afectate cu darurile Dumneavoastră. Vă mulțumim si vă rugam să fim cu toţii solidari cu cei aflaţi acum în suferinţă!” – este mesajul Arhiepiscopiei.

Iată situația actuală:

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice, situațiile cele mai dificile s-au înregistrat în 11 localități (Pechea, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș) din județul Galați și în 5 localități (Docăneasa, Trestiana, Murgeni, Grivița și Zorleni) din județul Vaslui, fiind afectate peste 5.000 de gospodării (parțial sau total) și peste 15.000 persoane.

La nivel național, în perioada 13-19 septembrie, au fost evacuate/salvate din calea viiturilor, 354 persoane din județele Galați și Vaslui, astfel: Galați – 308 persoane; Vaslui – 46 persoane.

Donaţiile în bani se pot transmite în contul social al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, RO49RNCB0024010930810104, cu menţiunea: pentru sinistraţii din Galaţi şi Vaslui.
De asemenea, donaţii în bani pot fi transmise şi la fiecare parohie din judeţul Argeş.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...