Web Analytics

Argeşul a intrat şi el în zodia mitingurilor: anti-guvern şi anti-Iohannis

de | 9.02.2017 15:12 | Politica si Administratie

3 SebastianOlaruDupă o săptămână de proteste anti-guvern la Pitești, luni, 6 februarie, a fost anunțat și un miting pro-guvern în Piața Milea. Jandarmii și poliția s-au pregătit ca niciodată pentru o eventuală confruntare între cele două tabere, însă din fericire nu s-a întâmplat nimic din ceea ce se prefigura. Și asta fiindcă cele câteva sute de manifestanți pro-guvern s-au sucit pe ultima sută de metri și au plecat la București, la Palatul Cotroceni, să protesteze împotriva președintelui Iohannis.

Mărășoiu și Mînzînă au protestat la Cotroceni

3 marasoiuPrintre cei care au protestat la Cotroceni s-a aflat și consilierul județean PSD Dorin Mărășoiu,  care ne-a declarat: „Nu a fost nimic organizat. Au fost două site-uri care au anunțat o întâlnire la Pitești, dar partidele nu au vrut să-și asume organizarea. Nu avea sens să riscăm anumite evenimente. Astfel că cei care am simțit nevoia să ne spunem opinia am mers pe cont propriu, la București. Acolo nu am fost grup compact, pentru că, repet, nu am plecat împreună și nici nu am stabilit ceva organizatoric punctual. Cert e că la Cotroceni m-am întâlnit cu foarte mulți argeșeni și am avut chiar și unele surprize, dar nu vă pot spune despre cine e vorba. Cât despre atmosfera de acolo, din fața Cotrocenilor, pot spune că era un trafic permanent, unii veneau, alții plecau, erau din toate categoriile de vârstă, bătrâni dar și tineri frumoși și liberi. Au fost reprezentate toate categoriile sociale, intelectuali, funcționari sau simpli oameni care au avut o atitudine civilizată, însă fermă, cu puncte de vedere clare și în cunoștință de cauză. De fapt, ăsta este electoratul PSD. Ceea ce i-a iritat și i-a făcut să iasă în stradă au fost tocmai mesajele celorlalți, etichetele și generalizările de genul că ceilalți, care au o altă părere decât ei, sunt hoți sau proști. În România, aprecierile generale au ajuns să fie și cele mai distructive!”.

Ion Mînzînă: „După program, am dreptul să îmi manifest libera opțiune”

3 manzanaVicepreședinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean, Ion Mînzînă s-a aflat și el în prima linie a protestatarilor anti-Iohannis. „Încă mai cred că în această țară fiecare cetățean este liber să facă ceea ce dorește, în limitele legalității. Am mers acolo pentru a-mi manifesta dezacordul cu modul în care un președinte ales al României, despre care Constituția țării spune în termeni clari că trebuie să se situeze deasupra puterilor în stat și care are ca principală atribuție calitatea de mediator, tocmai acest lucru l-a încălcat, și încă de la începutul mandatului, cu sintagmele «Guvernul meu» «românii mei»… În paranteză fie spus, sintagma cu «casele mele» am înțeles că va fi rezolvată de Justiție. Lăsând gluma la o parte, el nu mai poate fi președinte într-o țară în care s-a situat de o parte a baricadei, alegând calitatea de participant la miting. Paradoxul zilelor noastre este că «hoțul strigă hoții». Cred în poporul ăsta, cred în această țară și îi stau la dispoziție oricui pentru a-i explica ce înseamnă respectarea legii. Am mers acolo ca cetățean încă liber al acestei țări, fără a încălca nicio lege iar în măsura în care timpul mi-o permite, voi mai merge. De fapt, după program, am dreptul să îmi manifest libera opțiune”.

Mitingul anti-guvern din Pitești a fost organizat de un cetățean din Bradu

De cealaltă parte, catalizatorul și sufletul protestelor anti-OUG 13, anti-guvern și anti-PSD, organizate în ultimele șapte zile la Pitești, a fost un localnic din… Bradu. Sebastian Olaru se numește și el este  cel care a creat și o pagină de Facebook cu numele „Abrogarea OUG 13”. El este cel care a solicitat și obținut autorizație de desfășurare a mitingului în Pitești începând cu 2 februarie, pe o durată de șapte zile. Surprinzător însă, tot el a cerut și anularea autorizației pe 3 februarie, după ce mitingul a fost deturnat și către sediul PSD Argeș. Olaru s-a temut că, odată mitingul deturnat de la traseu, totul s-ar putea întoarce împotriva lui.  Chiar și așa, neasumat și neautorizat,  protestatarii anti-guvern și anti PSD au continuat să se  întâlnească în fiecare seară și să mărșăluiască, fără incidente, pe traseul Prefectură-Piața Primăriei.
Jurnalul de Argeș a reușit să vorbească cu Sebastian Olaru, despre  miting, despre inițiativa lui, dar și despre decizia intempestivă de a cere retragerea autorizației pe care tot el o solicitase: „Sunt un simplu cetățean îngrijorat de direcția în care se îndreaptă o parte a clasei politice din România și transformarea ei într-o organizație de tip mafiot. Am solicitat autorizație pentru fiecare protest organizat de mine (22 şi 29 ianuarie), știind că judeţul este unul pesedist și pentru a putea evita eventuale contra-manifestații. Din fericire, chiar și cei care au votat PSD au considerat că nu pot susține niște proiecte de legi sau ordonanțe prin care aleșii noștri să poată fura fără a fi trași la răspundere și apoi să fie eliberați, vezi proiectele inițiale, vezi cazul Voiculescu. Protestele ulterioare din Pitești au fost spontane și am dorit să obțin autorizația, pentru perioada 2-9 februarie, în urma discuțiilor cu Jandarmeria Argeș și din dorința de a evita eventualele situații conflictuale. Oamenii au vrut să mărșăluiască apoi pe străzi (au mers la sediul PSD, n.red), deși autorizația era numai pentru zona centru, pe traseul Primărie – Prefectură. Mi-am declinat la un moment dat calitatea de organizator deoarece, eu fiind unul singur, mi-a fost teamă că nu voi reuși să stăvilesc emoțiile oamenilor nemulțumiți de ipocrizia și lașitatea PSD de a da legi și ordonanțe noaptea și pe șest. Asta ar fi povestea autorizației, precum și a cererii de retragere a ei”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii