Web Analytics

Argeşenii Marian Oprea şi Andreea Panţuroiu domină campionatele naţionale de atletism

de | 14.02.2019 13:59 | Sport

Argeșenii Marian Oprea și Andreea Panțuroiu se impun în continuare în campionatele naționale de atletism. Oprea a câștigat săptămâna trecută medalia de argint la triplusalt, iar Panțuroiu s-a impus în competiția feminină. Cei doi și-au demonstrat încă o dată valoarea și se gândesc pe viitor să concureze la Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice.

Marian Oprea, medaliat la 37 de ani

La aproape 37 de ani, cel poreclit Struțul a mai reușit să cucerească o medalie la Campionatele Naționale de Atletism și se gândește la Olimpiada de la Tokyo. Marian Oprea este multiplu medaliat al României la olimpiadă, mondiale, europene și grand prix-uri la triplusalt. Struțul a ajuns la 37 de ani și încă adună trofeu după trofeu. Cea mai recentă performanță a sportivului legitimat la CSM București este argintul la Campionatele Naționale, iar atletul mărturisește că se gândește la alte medalii, nu la momentul retragerii. ”Concurez la nivel înalt din secolul trecut, din 1999, s-au adunat concursuri frumoase, majoritatea cu medalii, amintiri o grămadă. Sunt mai mult de 20 de ani de când fac asta și încă mai există ceva care mă trage jos din pat dimineața și mă duce către sală sau stadion”, a spus argeșeanul. Pentru 2019, Oprea oscilează între mai multe concursuri la care vrea să ia startul și spune că miza o reprezintă prezența la Mondiale. Sportivul de la CSM București își face planuri și pe termen mediu, iar gândul lui zboară către Jocurile Olimpice din 2020. Participarea acolo ar însemna pentru el a patra prezență la cea mai puternică competiție de pe glob, după ce a bifat JO din 2004 (a cucerit argintul), 2008 și 2016. ”Mă gândesc la Tokyo, nu mă costă nimic asta… e totul în funcție de cum va decurge anul… Dacă în vară voi fi aproape de calificare, va merita încă un an de pregătire pentru tot ce înseamnă prezența la Olimpiadă”, a mai spus Oprea.

Campioana Andreea Panțuroiu, cea mai bună atletă a țării în 2018

Andreea Panțuroiu, desemnată cea mai bună atletă a țării în 2018, a câștigat concursul la triplusalt (14.23 metri) și simte că este în formă bună pentru IAAF World Indoor Tour de la Madrid, o competiție în care se duelează cu multiple medaliate europene, mondiale și olimpice. ”Rezultatul de la Naționale îmi dă speranțe la Madrid, unde voi avea adversare mult mai puternice. Merg acolo să câștig, să le bat pe toate, să arăt că sunt cea mai puternică. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună și fără probleme de sănătate și sunt sigură că 2019 va fi cel mai bun an al meu. Vor urma Europenele și mă aștept și acolo la o performanță”, a spus Andreea Panțuroiu, atletă la CSM București.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii