Web Analytics

Argeșeni prinși în weekend cu lemne furate! Cu căruțele și cu un tractor

de | 9.01.2023 13:51 | Actualitate, Home

Polițiștii din Poiana Lacului au depistat patru barbați care transportau material lemnos cu un tractor, respectiv cu trei atelaje, și au aplicat patru sancțiuni contravenționale, dintre care una cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar celelalte trei cu avertisment, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind confiscată cantitatea de 2,5 mc material lemnos, de esență ulm și plută.

Cel amendat, un bărbat de 29 de ani, din Vedea, transporta 1,3 metri cubi de material lemnos (ulm), cu un tractor, fără a avea documente care să justifice proveniența legală sau acte de însoțire a materialului lemnos.

Citește și: Argeş. Un româno-american din Caransebeş, prins pe DN 7C fără permis

În același context al delictelor silvice, duminică, 8 ianuarie, polițiștii argeșeni au fost sesizați prin apel la 112 că o persoană ar tăiat și sustras material lemnos pe un teren din afara fondului forestier național, la limita dintre Pitești, Ștefănești și localitatea Călinești.

Persoana în cauză a fost depistată de polițiști în timp ce transporta cu un atelaj 0,2 metri cubi de material lemnos de diverse esențe, fără a deține documente care să justifice proveniența legală sau acte de însoțire a materialului lemnos.

Prin urmare, polițiștii din Călinești l-au sancționat pe bărbatul în cauză cu o amendă de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni, conform precizărilor biroului de presă al IPJ Argeș.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *