Marius Ștefan este noul procuror-șef al DNA Pitești

de | 15.03.2022 14:30 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în unanimitate în cadrul ședinței de marți, 15 martie a.c., delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului Marius Ștefan. Ștefan va conduce DNA Pitești până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de șase luni.

Citește și: Grevă japoneză la Prefectura Argeș

Fiind unul dintre cei mai experimentați și profesioniști procurori ai Argeșului, Marius Ștefan a deținut timp de 4 ani funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, iar timp de trei ani a fost prim-procuror adjunct al aceleiași unități de parchet.

Fosta șefă a DNA Pitești vrea să rămână în instituție ca simplu procuror

Procuroarea Simona Ștefania Constantinescu, cea care a deținut funcția de procuror șef al DNA Pitești până în acest moment, dorește să își continue activitatea în cadrul instituției ca simplu procuror. Aceasta a înaintat către CSM o cerere prin care a solicitat „încetarea mandatului funcţiei de procuror şef al Serviciul teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, cerere care s-a aflat pe ordinea de zi în şedinţa de astăzi a CSM și a fost aprobată ulterior, tot în unanimitate de voturi.

Citește și: Campanie de donare de sânge la Jandarmeria Argeș

Marius Ștefan și Simona Ștefania Constantinescu vor face echipă la DNA Pitești. De asemenea, amintim că procurorul Marius Ștefan a instrumentat mai multe dosare de răsunet din Argeș, multe dintre ele având prejudicii de milioane de euro. Astfel, amintim dosarul jafului bijuteriilor de aur de pe Autostrada A1, dosarul „Balastiera” sau celebrul dosar al defrișărilor ilegale de pădure „Cheresteaua”. (Antoniu Neguț)

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești
Expoziției de Pictură și Fotografie la Domnești

Joi, 30 iunie 2022, Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș prin  Centrul de zi pentru copii/tineri cu dizabilități ''Șanse Egale'', comuna Domnești, județul Argeș au...