Argeșean urmărit la nivel internațional pentru 47 de furturi

de | 9.11.2019 16:56 | Actualitate

Căutat la nivel internațional încă din luna octombrie, un bărbat din Sălătrucu a fost depistat joi, 7 noiembrie, în Argeș, de către Judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, împreună cu agenţi ai Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni.

Pe numele argeșeanului, autoritățile din Marea Britanie au emis un mandat de arestare. Este acuzat de comiterea unui număr de 47 de infracţiuni de furt.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, în vederea parcurgerii procedurii de extrădare. 

„Admite cererea privind executarea mandatului european de arestare emis la data de 21 octombrie 2019, de către autorităţile judiciare din Marea Britanie, respectiv de Tribunalul Magistraţilor Nottingham, pentru comiterea unui număr de 47 de infracţiuni de conspiraţie la furt, furt şi tentativă de furt… Ia act că persoana solicitată P.G.I., este de acord să fie predat către autorităţile judiciare din Marea Britanie. (…)”, se arată în hotărârea Curții de Apel Pitești

În cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, argeșeanul va fi transferat în România pentru executarea acesteia.

 ,,Dispune arestarea persoanei solicitate P.G.I. în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08 noiembrie 2019 şi până la data de 07 decembrie 2019, inclusiv”, se mai arată în hotărârea instanței, pronunțată vineri, 8 noiembrie.

Foto descriptiv

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii