Argeșean lăsat fără bani de un tânăr din Târgu Mureș

de | 24.10.2019 14:14 | Actualitate

După metoda „accidentul”, o nouă înșelătorie 

Un tânăr din Târgu Mureș a furat bani din casa unui argeșean care locuia singur. S-a întâmplat pe 14 septembrie, în Curtea de Argeș. Străinul, care are doar 21 de ani, a pretins că vinde obiecte de uz casnic, moment în care victima, un bărbat de 51 de ani, i-a permis accesul în locuință. Tânărul a sustras suma de 2.400 de lei. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările în acest dosar penal și au recuperat prejudiciul, care a fost restituit persoanei vătămate. Înșelăciunile prin metode ca ,,Instalatorul”, ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana” sunt în creștere, iar persoanele care locuiesc singure sau au o vârstă înaintată sunt predispuse să devină victimele persoanelor rău-voitoare, transmit reprezentanții poliției argeșene. 

# Recomandările poliției

Recomandăm persoanelor care au în familie rude aflate în astfel de situații, să poarte discuții cu acestea privind felul în care pot fi abordate.

Totodată, recomandăm ca aparținătorii să poată fi contactați oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susținerile celor care pretind sume de bani, indiferent de pretext.

În ceea ce privește accesul în imobile, recomandăm ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul verificat amănunțit.

Foto descriptiv. Sursă foto: evz.ro

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: batran,metoda,prejudiciu,strain,vatamat

Ultimele articole

Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Meteorologii au publicat prognoza pentru perioada 6...

Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni
Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni

Din această toamnă, 200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2000 de arbuști ornamentali și 3000 de butași de trandafiri vor înfrumușeța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus...

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România
Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din...