Web Analytics

Argeșean din Poiana Lacului – branșat ilegal la sistemul public de alimentare cu apă potabilă

de | 10.08.2021 14:34 | Actualitate, Politica si Administratie

În cadrul unei acţiuni de control, care s-a desfăşurat în seara zilei de 09.08.2021, echipa de control a S.C. Apă Canal 2000 S.A. a descoperit un utilizator casnic din Poiana Lacului, str. Cociobeşti, în timp ce dezafecta un branşament ilegal. By-passul prin care se sustrăgea apa din sistemul public de alimentare cu apă fusese identificat de echipa de control în data de 06.08.2021, prin mijloace specifice de detecţie, însă utilizatorul nu a permis accesul reprezentanţilor operatorului pentru a executa săpături pe proprietate în vederea dezafectării.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracţiunii privind furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă, S.C. Apă Canal 2000 S.A. a formulat plângere penală împotriva proprietarului imobilului. Astfel, la faţa locului s-a prezentat un echipaj al I.P.J. Argeş – Poliţia Comunei Poiana Lacului, care în urma verificărilor a constatat că aspectele sesizate de S.C Apă Canal 2000 S.A. se confirmă, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Utilizatorul va achita un prejudiciu, calculat atât pentru consumul casnic cât şi pentru solarul de legume pe care îl deţinea.

 

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Două rute din Argeş, pe lista traseelor cultural turistice ale Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

 

 

 

 

Acţiunile societăţii Apă Canal 2000 vor continua în toată aria sa de operare pentru identificarea consumului fraudulos de apă, care conduce la reducerea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime, afectând astfel toţi consumatorii.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Furaciunile ‘otilor … sunt platite de bunii-platnici ! Namic nu se pierde !