Web Analytics

Două rute din Argeş, pe lista traseelor cultural turistice ale Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

de | 10.08.2021 10:24 | Actualitate, Economie, Turism

La propunerea Consiliului Judeţean Argeş, traseele “Triunghiul Bisericilor Rupestre “ şi “Bisericile de lemn din județul Argeș“ au fost recunoscute drept Rute Cultural Turistice dezvoltate pe plan local.

Ruta bisericilor de lemn din județul Argeș a fost inclusă în Ruta bisericilor de lemn din România (Națională), dar și în Ruta bisericilor de lemn din România și din Republica Moldova (Transnațională).

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului este membru al Acordului Parţial Extins privind Rutele Culturale Certificate de Consiliul Europei. Programul are ca obiectiv evidenţierea existenţei unui patrimoniu european comun.

CITESTE SI Accident în stația de taxiuri din cartier Craiovei. Trei mașini sunt implicate

Rutele recunoscute sunt promovate atât pe site-ul ministerului de resort, cât şi în acţiunile de promovare derulate.
https://turism.gov.ro/web/rute-cultural-turistice/

Cele două rute îşi propun să pună în valoare potenţialul turistic al judeţului Argeş, iar pentru cei pasionaţi de turismul ecumenic vizitele la aceste biserici, chiar și numai pentru o zi, vor fi o calătorie înapoi în timp.

⛪️Prima ruta descrie pe larg triunghiul inițiatic, magic sau sacru al Argeșului. Ce este cu adevarat important și unic, este să aflăm legendele de care au fost înconjurate de-a lungul timpului aceste obiective turistice.

Cea de-a doua rută descrie Bisericile de lemn din județul Argeș, aceste moșteniri sacre ale trecutului, care au șansa de a dăinui în eternitatea neamului, cu mărturii incontestabile ale capacității creatoare a oamenilor acestui binecuvântat pământ românesc. Un popas la aceste sfinte lăcașuri va fi, cu certitudine, un pas semnificativ în propria aspirație spre înălțare spirituală.

Pentru cele două trasee, documentaţiile prevăd atât descrierea obiectivelor şi zonelor de interes, cât şi informaţii legate de distanţa dintre obiective şi posibilităţile de recreere. Fişele tehnice ale rutelor au fost întocmite în cadrul Direcţiei Cultură, Turism şi Tineret a Consiliului Judeţean Argeş, în colaborare cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.
Reamintim că anul trecut alte doua rute cultural turistice au fost recunoscute și promovate pe site-ul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului: Valea Argeșelului și Culoarul Rucăr- Bran și Valea Argeșului și Transfăgărașanul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii