Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Argeș: Verificări ale organizării pazei. S-au dat amenzi de 7.000 lei

În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii compartimentelor sisteme de securitate din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, precum și din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfășurat activități de prevenire a faptelor contra patrimoniului și verificare a modului de organizare a pazei.

Argeș: Verificări ale organizării pazei. S-au dat amenzi de 7.000 lei

Au fost verificate, în total, peste 10 obiective, mai mult de jumătate fiind unități de învățământ. Ca urmare a verificărilor, la cinci dintre obiective au fost constatate nereguli, în urma cărora au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 de lei, fiind stabilite termene la finalul cărora polițiștii vor reveni pentru a verifica îndeplinirea obligațiilor.

Citește și Pitești. Elevul bătăuș, arestat la domiciliu, va fi trimis în judecată!

Neregulile constau în lipsa analizei de risc la securitatea fizică, lipsa proiectului tehnic și neconformitatea acestuia cu măsurile stabilite prin analiza de risc, neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc.

Reamintim că întocmirea analizei de risc la securitatea fizică este obligatorie, în baza acesteia fiind stabilite de cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte obiectivul, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

Implementarea și respectarea măsurilor de securitate, stabilite prin analiza de risc, este benefică atât pentru protejarea patrimoniului gestionat în incinta obiectivului, cât și pentru siguranța persoanelor aflate în incinta acestora.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *