Web Analytics

Argeș: “Vaccinare în zi de sărbătoare”

de | 16.07.2021 11:43 | Actualitate

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care domiciliază în mediul rural și pentru a facilita accesul acestora la imunizare împotriva COVID – 19, prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu a demarat la nivelul județului Argeș proiectul ”Vaccinare în zi de sărbătoare”.

Proiectul se va desfășura în următoarele condiții: echipe mobile din centrele de vaccinare se vor deplasa în localitățile din județul Argeș în care se desfășoară evenimente precum: zilele comunelor, târguri, festivaluri, fără a se limita la acestea și vor vaccina toți doritorii. Persoanele interesate trebuie să se prezinte doar cu cartea de identitate și se pot imuniza cu serul Pfizer – BioNTech sau Johnson & Johnson, vaccinurile utilizate sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Proiectul se desfășoară la inițiativa Prefectului județului Argeș, cu implicarea Direcției de Sănătate Publică Argeș care, va pune la dispoziție echipe mobile compuse din personal medical și dozele de vaccin, cu ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și cu susținerea primăriilor, care vor asigura condițiile necesare pentru realizarea vaccinării și se vor ocupa de informarea cetățenilor.

Vaccinarea este soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID – 19.
Prima localitate în care va demara proiectul este comuna Brăduleț. Așadar, toate persoanele care doresc să se vaccineze sunt așteptate marți, 20 iulie 2021, între orele 09:00 – 14:00 la Târgul de Sfântul Ilie organizat în satul Brădetu din comuna Braduleț.

Vaccinarea este principalul instrument de prevenire a infectării cu virusul SARS– CoV-2 și cea mai bună cale, disponibilă în prezent pentru combaterea virusului COVID-19.

Prefectul vrea să se asigure că vaccinul ajunge astfel în toate comunele din județul Argeș, pentru că, bucuria sărbătorii este cu adevarat atinsă atunci când teama de virus este învinsă.

 

Toți vaccinați! Toți protejați!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii