Web Analytics
scris miercuri, 03.04.2024

Argeș. Se apropie Festivalul național „Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

La 107 ani de la nașterea marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, Festivalul-Concurs Național „Premiile Muzicale Dinu Lipatti” revine cu o nouă ediție dedicată tinerilor talente ale muzicii clasice. Pianul lui Lipatti de la Casa Memorială Fundățeanca (Glâmbocata – Leordeni) va prinde din nou viață în compania tinerilor virtuozi.

Argeș. Se apropie Festivalul național „Premiile Muzicale Dinu Lipatti”

Citește și: Cu aplicația Argeș Ghid poți descoperi județul!

Tinerii artiști își vor etala deopotrivă talentul nativ și măiestria dobândite prin ani de practică asiduă pe scena Teatrului „Al. Davila” și a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești din cadrul Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș, la 10 aprilie.

Pe 11 aprilie, Casa Memorială „Dinu Lipatti” de la Fundățeanca se va anima încă o dată, în acordurile tinerilor melomani și aplauzele publicului meloman, cu prilejul Galei Laureaților” – a declarat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al CJ Argeș.

Ca la fiecare ediție, Festivalul-Concurs Național Premiile Muzicale „Dinu Lipatti” este deschis tinerelor talente la trei secțiuni: Pian, Vioară și Canto Clasic. Premianții fiecărei categorii de vârstă vor primi trofee și diplome, în semn de recunoaștere a dedicației pentru arta muzicală instrumentală și interpretativă.

Prin acest concurs, ajuns la cea de-a noua ediție, Festivalul-Concurs Premiile Muzicale Dinu Lipatti, competiție devenită o carte impresionantă de vizită a culturii argeșene, noi și ambițioase talente își vor primi recunoașterea și aprecierea cuvenite, după ani de studiu neobosit – se arată într-un comunicat al CJ Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *