Web Analytics

Argeș: Rezultatele la BAC înainte de contestații

de | 27.06.2022 12:18 | Actualitate

S-au afișat rezultatele de la sesiunea de Bacalaureat. În Argeș nu au mai fost elevi cu media 10, ca în alți ani, dar s-au obținut multe note de 10 la discipline. Inspectoratul Școlar Județean Argeș într-o informare privind rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații.

„Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) în județul Argeș este de 73.45%

La nivelul județului Argeș nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

5 elevi au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

147 elevi au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

207 elevi au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării”, a transmis IȘJ Argeș. Menționăm că rezultatele au fost afișate atât pe pagina web bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile legale.

Cum și când pot fi depuse contestațiile

Contestațiile pot fi depuse luni, 27 iunie a.c., în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. „În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, explică IȘJ Argeș.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 1 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, unui absolvent de liceu trebuie să îi fie recunoscute toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, absolventul trebuie să fi susținut toate probele scrise și să fi obținut nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și media 6 (cel puțin) la probele scrise.

Foto descriptiv

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *