Web Analytics
scris luni, 26.02.2024

Argeș. Prinși de jandarmi cu ATV-urile în pădure! Cât e amenda

Duminică, 25 februarie, în timpul misiunilor specifice în zona împădurită a comunei Budeasa, jandarmii au depistat un grup de șase persoane care se aflau cu autovehicule de tip ATV în fondul forestier, acolo unde este interzisă circulația în scop de agrement fără a avea acordul gestionarului.

Argeș. Prinși de jandarmi cu ATV-urile în pădure! Cât e amenda

Citește și: Beizadea drogată, prinsă cu 400.000 de euro în mașină

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Argeș, cele șase persoane au fost sancționate contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 9, lit. f..

Jandarmeria Argeș le reamintește cetățenilor că încălcarea prevederilor Legii 171/2010 constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, fiind interzis „accesul oricărui autovehicul în fondul forestier național, cu încălcarea art. 54 alin. (2) din Legea 46/2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția autovehiculelor din dotarea personalului cu atribuții de control prevăzut la art. 24, alin. (1), atunci când personalul se găsește în misiune, a autovehiculelor destinate transportului masei lemnoase din exploatările autorizate, a celor din dotarea administratorilor de fond forestier și a gestionarilor fondurilor de vânătoare”.

Astfel de acțiuni vor continua și, iar abaterile de la normele legale vor fi sancționate ca atare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *