Web Analytics

Argeș. Președintele Ion Mînzînă, în inspecție pe șantierele unor drumuri județene

de | 3.05.2023 17:47 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a făcut miercuri, 3 mai, o vizită pe șantierul Drumului Județean 703B Costești-Pădureți. El a fost însoțit de Cristian Puiu, administratorul public al județului, de Alina Nicolau, șefa Regiei Autonome Județene de Drumuri și de Ion Baicea, primarul orașului Costești.

Citește și: Primarul Cristian Gentea speră că suporterii FC Argeş vor umple stadionul la partida de luni: „Vom avea intrare gratuită la meciul cu UTA”

Lucrările pe acest segment de drum, lung de 10 kilometri, au debutat la începutul acestei săptămâni. Este vorba despre o investiție cu fonduri guvernamentale, prin programul Anghel Saligny. Mai exact, se referă la „Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești”.

Pe lângă asfaltarea propriu-zisă, pe drum vor fi efectuate și reparații la cele trei poduri de pe traseu.

Este primul proiect al C.J. Argeş, dintr-o listă de unsprezece, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 20 milioane de lei, conform unui comunicat de presă al CJ Argeș.

Tot miercuri, 3 mai, președintele CJ Argeș și șefa Regiei de Drumuri au inspectat și șantierul de la Drumul Județean 704E Cotmeana- Ursoaia, lung de 4,6 kilometri, o investiție finanțată printr-un credit obținut de la o bancă privată.

Dorința noastră este să aducem cât mai mult confort cetățenilor județului Argeș. Încercăm prin toate mijloacele să recuperăm un decalaj pe care probabil, la un moment dat, l-am avut comparativ cu alte județe. Plecăm totuși de la realitatea că în Argeș, având o rețea de drumuri județene cu o lungime de 1200 de kilometri, este foarte greu. Avem ca primă prioritate, pentru acest mandat, cât mai mulți kilometri la standarde europene. Lucrările se desfășoară în condiții bune și vreau să mulțumesc constructorilor pentru angajament și pentru seriozitatea de care au dat dovadă în toată această perioadă”, a spus Ion Mînzînă.

Ne aflăm pe Drumul Județean 704E, așa cum a precizat și președintele Consiliului Județean. Lucrările au început anul trecut, având în vedere creditul obținut de Consiliul Județean Argeș. În maximum o lună de zile vom face recepția la terminarea lucrărilor de aici. De săptămâna viitoare vom începe lucrările la modernizare 703H la Plaiul Oii, modernizare DJ 738 Poienari – Mihăești, în lungime de 3,8 km. Acum lucrăm la proiectarea pentru drumurile 703B la Căteasca, în lungime de 5,8 km, 679D la Ungheni 7 km, modernizare DJ 739 Bârzești-Negrești lungime 3,2 km. Și aceste lucrări sunt finanțate din același credit contractat de Consiliul Județean Argeș”, a spus, la rându-i, Alina Nicolau, potrivit sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *