Web Analytics

Argeș. Peste 700 de candidați s-au înscris la a treia probă de la BAC, dar au participat mai puțini

de | 18.08.2022 15:44 | Actualitate, Home

În Argeș, peste 700 de candidați s-au înscris la proba a treia a examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022, desfășurată astăzi, dar au participat mai puțini.

Joi, 18 august, s-a desfășurat a treia probă scrisă a examenului național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d). În cele 5 centre de examen constituite în județul Argeș s-au înscris pentru susținerea acestei probe 732 candidați, dar au fost prezenți doar 617 de candidați. În funcție de profil și specializare, fiecare candidat a optat pentru susținerea probei la o anumită disciplină. La nivel județean, proba a fost susținută la 12 discipline.

Inspectoratul Scolar Județean Argeă a transmis că la proba de astăzi, în județul Argeș, nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă.

Citeste si Argeș. 528 de candidați prezenți la proba obligatorie de BAC

„Subiectele și baremele de corectare elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație se regăsesc, începând cu ora 15,00, la adresa subiecte.edu.ro.

Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august).

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august 2022, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Examenul național de bacalaureat este promovat de către candidații care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea cel puțin a notei 5 la fiecare dintre acestea;

obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise.

Candidatul care îndeplinește, cumulativ, condițiile precizate anterior este considerat «reușit»”, a transmis IȘJ Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *