Argeș. Peste 500 de mijloace de transport în comun, verificate de polițiști

de | 14.02.2022 13:24 | Actualitate, Home

În perioada 07-13 februarie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat activități în cadrul acțiunii ROADPOL TRUCK&BUS.

Peste 500 de autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control în cadrul acțiunii care s-a desfășurat conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – ROADPOL, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere a conducătorilor de autovehicule de transport marfă, precum şi de transport persoane.

Citește și:Finanțe Argeș: Modificări și completări aduse Formularului 204

În cadrul acțiunii, polițiștii argeșeni au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Dintre acestea, principalele sancțiuni au vizat nerespectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale – 33, neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție – 56 și nerespectarea prevederilor legale privind documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport – 28.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor de trafic aglomerat recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să nu uite de politețea rutieră, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să nu blocheze intersecțiile.

Conducătorii de vehicule trebuie să evite utilizarea telefonului mobil, aspect dovedit ca fiind de natură să distragă atenția, precum și să nu conducă atunci când sunt obosiți sau au consumat alcool, transmite IPJ Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....