Web Analytics

Finanțe Argeș: Modificări și completări aduse Formularului 204

de | 14.02.2022 11:29 | Actualitate, Economie

Modificări și completări aduse Formularului 204 “Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”. Prin Ordinul președintelui ANAF nr.   90/2022 privind modificarea și completarea Ordinului președintelui   ANAF nr. 470/2021 pentru aprobarea modelului și conținutului   formularului 204 “Declarație anuală de venit pentru asocieri fără   personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței totale”, publicat în Monitorul Oficial nr. 104/02.02.2022, au fost aduse modificări și completări formularului 204 “Declarație anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței totale”, astfel:         

Prin Ordonanța Guvernului nr. 80/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost completat art. 105 alin. (2) din Codul fiscal, prin  introducerea unei noi categorii de venit din activități agricole pentru care venitul anual se determină pe bază de norme de venit, respectiv “Plante furajere”. Având în vedere   modificarea legislativă menționată, a fost necesară completarea   tabelului “Produse vegetale” din “Anexa nr…. privind   calcularea venitului net anual impozabil din activități agricole, impuse pe bază de norme de venit, la nivelul asocierii fără personalitate juridică” la formularul 204, cu noua categorie de venit.

Citește și Pianistul Răzvan Dragnea revine la Filarmonica Pitești

Totodată, au fost actualizate în mod corespunzător și instrucțiunile   de completare a formularului 204 ”Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale”. Formularul 204 astfel modificat se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu anul 2022.

Reamintim faptul ca formularul 204 se completează și se depune în cazul asocierilor fără personalitate juridică, constituite între persoane   fizice care realizează venituri din activități independente (activități de producție, comerț, prestări servicii, profesii liberale) pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate; drepturi   de proprietate intelectuală, inclusiv din activități adiacente, pentru care   venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor   din contabilitate; activități agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate; piscicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real; silvicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real; activități agricole, pentru care venitul anual se   stabilește pe bază de norme de venit.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole