Web Analytics

Argeș. Percheziții într-un dosar de furt din TIR-uri, din Germania și Franța

de | 23.11.2021 21:04 | Actualitate

DIICOT a destructurat o rețea de români care furau marfă din TIR-uri din Germania, Franța și Austria, pe care o vindeau la prețuri mai mici în România. 31 de persoane au fost aduse la audieri, în urma perchezițiilor din Dâmbovița și Argeș.

DIICOT  a efectuat 46 de percheziții domiciliare, la adrese din Dâmbovița și Argeș. Totodată, 11 percheziții au avut loc în Germania.

 

Citește și Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

În perioada 2015 – 2021, grupul infracțional a acționat în o sută de infracțiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franței și Austriei, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro. Furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 și A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea orașelor ‎Münster și Osnabrück.

Autorii furturilor care erau și administratori de societăți comerciale, sub aparența executării unor activități de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopții sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări (cantități mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, cantități mari de combustibil, etc.). Produsele erau apoi vândute în România, la prețuri subevaluate, către cunoscuți ai administratorilor de firme.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii