Web Analytics

Argeș. Opt bărbați au fost prinși la furat de lemne

de | 13.09.2022 14:11 | Actualitate, Home

În zilele de 11 și 12 septembrie a.c., polițiștii argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au depistat opt bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, în timp ce transportau material lemnos cu autoutilitarele sau atelaje hipo, fără documente legale de proveniență sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Cu sprijinul specialiștilor silvici, s-a stabilit că în  mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 7 mc de material lemnos.

Citește și: Scandal într-un apartament din Pitești. Și-a agresat iubita și i-a furat banii

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 și a fost întocmit un dosar penal, conform art. 107 și 109 din Codul Silvic.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocoalelor silvice competente.

De asemenea, polițiștii au confiscat, în vederea continuării cercetărilor, două autoturisme și două motofierăstraie, folosite la tăierea și transportul materialului lemnos.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *