Web Analytics

Argeş Mall va schimba zona industrială din Tudor Vladimirescu!

de | 28.10.2022 10:40 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Gheorghe Badea: „Cu ocazia asta se va da o înflorire şi lacului, pentru că un mall care se respectă nu poate să accepte o baltă în faţă”

Săptămâna trecută a început faza de execuție a viitorului mall din Tudor Vladimirescu, cea mai mare investiție privată din Pitești, din ultimii 30 de ani. Noul mall urmează să fie finalizat în 2024 și va fi ridicat de Prime Kapital pe terenurile deținute anterior de Gheorghe Badea, patronul Grup Industrial Componente, și Constantin Pănescu, patronul Metabet.
În urmă cu patru ani, Prime Kapital a propus un proiect de regenerare urbană în cartierul Tudor Vladimirescu, un mall și o pasarelă. Valoarea investiției este de aproximativ 102 milioane de euro, din care aproximativ 8 milioane de euro reprezintă costul investiției în pasaj. Mall-ul va transforma zona industrială de aproximativ 13 hectare într-un spațiu modern și va genera și 1400 de noi locuri de muncă, după cum anunță autoritățile locale. De asemenea, construirea pasarelei auto-pietonale va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Citește și Mall pe faleza Argeşului, la pachet cu pasaj rutier peste calea ferată din Tudor Vladimirescu

Gheorghe Badea: „Birocrația a durat 5 ani, că asta este specific neamului românesc…”

L-am contactat pe industriașul Gheorghe Badea, cel care a vândut 5 hectare investitorilor, și ne-am interesat în ce stadiu este relocarea activităților industriale din zonă. „Suntem în finalizare cu transferul activităților de acolo. Le-am dat câmp liber să înceapă demolările. Între noi și ei e totul liniar, curat, se desfășoară fără probleme”, ne-a declarat Gheorghe Badea. „Nu mai avem teren, avem producție, sunt două fabrici cu care suntem în finalizare de a le transfera în fostul CPL (Combinatul de Prelucrare a Lemnului)”, a mai explicat acesta. Demolările pe terenurile mall-ului vor dura „câteva luni bune”, dar Gheorghe Badea este încrezător că mall-ul „se va face în maxim 2 ani, dacă nu, mai repede”. „Birocrația a durat 5 ani, că asta este specific neamului românesc, birocrație bogată”, a adăugat industriașul.

L-am întrebat și dacă este benefic un al doilea mall în oraș. „Un mall, în afară de activitățile comerciale, face și activități de destindere, de socializare între membrii societății. Cu atât mai mult că acel cartier e lăsat cam în uitarea orașului și, cu ocazia pasajului, e un lucru mai mult decât benefic pentru oraș, pentru trafic, pentru tot ce înseamnă activitate civilizată a urbei și, cu atât mai mult, ridică și cartierul din punct de vedere al confortului, viață și altele. Cu ocazia asta se va da o înflorire și lacului (Lacul Prundu, n. red.), pentru că un mall care se respectă nu poate să accepte o baltă în față, ci va fi amenajat și acela corespunzător”, a încheiat Gheorghe Badea.

Citește și A început construcția mall-ului din „Tudor Vladimirescu”

Constantin Pănescu: „S-au încheiat procedurile, au început demolările, o să înceapă și construcția la anul, în primăvară”

Legat de stadiul predării terenurilor, patronul SC Metabet ne-a declarat că „S-au încheiat procedurile, au început demolările, o să înceapă și construcția la anul, în primăvară”. Metabet și-a mutat o singură secție din cartierul Tudor Vladimirescu. „Noi, aici, am avut 17 hectare, am vândut doar 8, pe 2 hectare rămâne parte de prefabricate (traverse, grinzi etc, n. r.), plus partea de poduri. N-am mutat decât o singură secție, pe Depozitelor, partea de prelucrări metalice. În rest, toată fabrica rămâne aici. 400 de oameni rămân aici, 100 i-am mutat în partea cealalată”, ne-a spus omul de afaceri Constantin Pănescu.
L-am întrebat și dacă este loc pentru un al doilea mall în oraș. „Să mă ierte Dumnezeu, snobism avem în noi… E posibil orice. Nu știu, viața va demonstra cel mai bine, dar fiind mult mai bine așezat, fiind în oraș, cred că va câștiga ceva mai mult teren decât celălalt (mall, n.r.), care e mai peste mână, să zic așa. N-are nimeni siguranță, viața va demonstra”, a încheiat Constantin Pănescu.

Citește și Ultimele noutăţi despre mall-ul din Tudor Vladimirescu. Pănescu: „E prins în proiect pasajul de la mall. Fără el, va fi foarte greu accesul…”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. CU CE DRACU MAI CUMPARA PITESTENI ,MARFUTILR DIN MOL DACA SE CREIAZA NUMAI SPATII DE VINZARE,NU PUTETI SA NU STITI CA CREATI INDUSTRIE,SI RECURGETI LA CE ESTE MAI USOR ;COMERTUL?DACA NU EXISTA INDUSTRIE ,DE UNDE BANI PT COMERT? TOTI VA CANDITI LA CUM SA IMPUSCATI LEI ,DAR CUM SA FACETI LEI NU VA GANTITI?CAT CREDETI CA O SA MAI MEARGA SPECULA(BIJNITA)???.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *