Web Analytics

Mall pe faleza Argeşului, la pachet cu pasaj rutier peste calea ferată din Tudor Vladimirescu

de | 15.03.2018 12:41 | Economie

12 01# Pănescu şi Badea confirmă: negociază cu sud-africanii vânzarea a 5, respectiv 8 hectare

Compania Prime Kapital (PK), fondată de oamenii de afaceri sud-africani Martin Slabbert şi Victor Smeionov, vrea să ridice un nou mall la Pitești. Astfel, Prime Kapital a semnat deja un acord cu retailerul Carrefour, care va fi nucleul noului mall din Piteşti ce va fi construit pe un teren din zona industrială, pe malul lacului Prundu şi în apropierea gării. Investitorii i-au contactat deja pe oamenii de afaceri piteșteni Constantin Pănescu (Metabet) și Gheorghe Badea (GIC Group) în vederea achiziționării de la aceștia a două terenuri în suprafață de 80.000 mp și 50.000 mp necesare construirii viitorului mall. Un aspect deosebit de important al acestui proiect este acela că investitorii sud-africani vor construi și un pasaj rutier peste calea ferată, lucrare pe care, fie vorba între noi, municipalitatea o promite de decenii bune și care ar rezolva accesul înspre și dinspre cartierul Tudor Vladimirescu și ar elimina timpii de așteptare și aglomerația de la bariera Lânăriei.

Pănescu: „Negociem încă, dar prețul va fi undeva până în 150 euro mp”

12 02„Da, am fost contactat pentru o suprafață de opt hectare, dar e greu să vă spun acum când și dacă va avea loc tranzacția. Există, într-adevăr, o intenție de cumpărare, dar totul depinde încă de foarte multe necunoscute și ne aflăm încă în faza discuțiilor. În astfel de situații, cel care investește vrea mai întâi de toate să fie sigur de investiție și de rentabilitatea acesteia. Este foarte posibil să se facă, dar e nevoie de multe avize, începând cu cele date de puternicii municipalității până la cele de la CFR, pentru că investitorul vrea să construiască o cale de acces supraterană peste calea ferată. Oricum e de durată, nu e un lucru care să se facă de azi pe mâine. Cât despre prețul terenului, vă pot spune că nu e încă stabilit, se negociază încă, dar cred că va fi undeva până în 150 de euro pentru un metru pătrat”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș omul de afaceri Constantin Pănescu, patronul Metabet SA.

Badea: „Am fost contactat pentru o suprafață de cinci hectare”

12 03La rândul său, patronul GIC Group, omul de afaceri Gheorghe Badea, ne-a spus: „La inițiativa municipalității a fost atras un investitor care să construiască un mall în acea zonă, dar și un pasaj rutier peste calea ferată în zona din apropierea actualei bariere de pe strada Lânăriei. Consider că este o inițiativă bună, un lucru pozitiv, mai ales din perspectica acestui al doilea obiectiv care este pasajul. Gândiți-vă că un astfel de pasaj, dar și un centru comercial de anvergură ar pune în circuit, ar scoate la lumină toată acea zonă, inclusiv cartierul Tudor Vladimirescu atât de greu accesibil acum. Inițiativa este, așadar, a orașului, iar noi, oamenii de afaceri, o susținem. E adevărat că am fost și eu contactat pentru o suprafață de aproximativ cinci hectare pe care o avem acolo, dar încă suntem în zona discuțiilor, nu avem un preț stabilit. Există, da, o intenție de cumpărare din partea investitorilor, dar suntem, repet, încă în faza discuțiilor”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Pasaj subteran peste alea ferata, asa cum ati scris Dv., este imposibil!.