Web Analytics

Argeș. Inspectorul general Dumitru Tudosoiu: „Nu vrem să fim considerați nici spărgători de grevă, nici pro-grevă!”

de | 26.05.2023 18:04 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Deși în învățământ e declanșată grevă generală pe termen nelimitat, în unele unități școlare din Argeș profesorii nu au luat parte la această formă de protest. „Jurnalul de Argeș” a publicat AICI o listă a acestor școli.

Am fost, deci, curioși să aflăm de la Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al județului Argeș, dacă a aflat ce i-a determinat pe cei din școlile respective să continue cursurile în situația dată.

Citește și: PRESShub. Cum vede școala un profesor care nu dă meditații: „Nu poți preda eficient, dacă te gândești ce mănânci mâine”

Nu, nu am discutat cu ei. Nu am vrut să ne amestecăm în aceste chestiuni legate de grevă. Consider că sindicatele din Învățământ trebuie să justifice declanșarea ei și s-o controleze. Ce pot să vă spun, însă, pe baza informațiilor pe care le am, e că în unitățile de învățământ unde fie sindicaliști, fie nemembri de sindicat au vrut să intre la ore, acest lucru a fost OK, totul a decurs normal. Avem situații în care sindicaliști nu au intrat la grevă, dar și nemembri de sindicat care fac grevă.

Noi nu ne-am ocupat decât de zona copiilor, cărora trebuie să le oferim siguranța într-un loc adecvat, în condițiile în care părinții lor sunt la serviciu și nu pot avea grijă de ei.

Cum rămâne cu inspecția pentru grad didactic

Nu vrem să fim considerați nici spărgători de grevă, nici pro-grevă! Prin dumneavoastră am să transmit și ceva, în premieră, cadrelor didactice, celor care, săptămâna viitoare, au inspecția pentru grad didactic sau pentru titularizare: pe perioada desfășurării grevei, nu organizăm aceste lecții, urmând să le reprogramăm. Dacă n-am fi procedat așa, s-ar fi înțeles că e un prilej să spargem noi greva”, ne-a declarat „generalul” Dumitru Tudosoiu.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *