Web Analytics
scris sâmbătă, 30.12.2023

Argeş. Femeie prinsă cu 150 kg de petarde la vânzare! Cum au „bubuit-o” poliţiştii

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu colegii de la Secția 4 Pitești și cu sprijinul unui criminalist au verificat joi, 28 decembrie, legalitatea operaţiunilor de comercializare, dar și de utilizare a articolelor pirotehnice, desfăşurate de persoane fizice şi juridice.

Argeş. Femeie prinsă cu 150 kg de petarde la vânzare! Cum au „bubuit-o” poliţiştii

Citeşte şi: Patronul Fermei Dacilor, la priveghiul fiului său de 11 ani, mort în incendiu: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Controalele respective au avut loc în mai multe zone din Argeş cu aflux ridicat de persoane și agenți comerciali.

Iată şi ce s-a găsit! În parcarea unui complex comercial din Bradu o femeie în vârstă de 41 de ani, din Pitești, a fost prinsă când oferea spre vânzare, publicului larg, articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, potrivit Biroului de presă al IPJ Argeş.

Pentru această infracţiune a fost întocmit dosar penal, iar cantitatea de aproximativ 150 kg de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4 au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Verificările au mai scos la iveală faptul că femeia deținea, în vederea uzului propriu, aproximativ 50 kg de articole pirotehnice din categoria F2, motiv pentru care a fost sancționată contravențional cu o amendă de 5.000 lei, pentru încălcarea art. 7 alin. 1 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, dispunându-se confiscarea petardelor respective. 

Două femei, prinse şi la Prundu

În cadrul aceloraşi acțiuni, polițiștii Secției 4 Pitești au depistat, în cartierul Prundu, două femei, de 65 de ani, respectiv, 78 de ani, care comercializau, fără drept, articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3, conform IPJ Argeş.

Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal, iar cele 69 articole pirotehnice au fost ridicate, fiind sesizați și polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *