Web Analytics
scris miercuri, 16.11.2022

Argeș. Făcea săpături la o fundație și a găsit un proiectil din Al Doilea Război Mondial

Un cetățean a găsit un proiectil în timp ce săpa cu ajutorul unui utilaj la o fundație. S-a întâmplat marți, 15 noiembrie, în comuna argeșeană Lerești. A sunat la 112 și, aproape de ora 18.00, echipajul pirotehnic al ISU Argeș a intervenit pentru cercetarea, identificarea și ridicarea proiectilului.

Argeș. Făcea săpături la o fundație și a găsit un proiectil din Al Doilea Război Mondial

Pompierii au constatat că a fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 150 de mm, trecut prin gura de foc, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial. Nu au fost victime.

Citește și Racheta Artemis 1 a decolat către Lună, după mai multe amânări

ISU Argeș anunță că muniția neexplodată este foarte periculoasă. Ce trebuie să facă oamenii atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

„Nu atingeți aceste elemente;

Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, a transmis ISU Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...