Web Analytics

Argeș. Dosar penal după ce s-a urcat la volan deși rămăsese fără permis din cauza alcoolului

de | 26.03.2023 15:49 | Actualitate, Home

Pe 24 martie, în jurul orei 06:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărat de 50 de ani, din București, care conducea o autoutilitară cu care efectua transport rutier de marfă, pe DN 73, pe raza localității Mihăești, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și: Proteste în Piața Victoriei pentru dreptul tinerilor din România de a avea acces la educație fără discriminare și fără cenzură

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravenșional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Ulterior, în jurul orei 07:30, bărbatul în cauză a fost depistat conducând aceeași autoutilitară, pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără drept, conform art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *