Web Analytics
scris miercuri, 20.03.2024

Argeş. Criminalul care își arunca victimele în fântâni va fi liber, deși a fost condamnat inițial la închisoare pe viață

Iulian Țigănilă, criminalul din Argeș, condamnat la închisoare pe viaţă după ce a ucis nu mai puţin de şapte persoane, printre care și iubita sa însărcinată, este pe cale de a fi eliberat.

Argeş. Criminalul care își arunca victimele în fântâni va fi liber, deși a fost condamnat inițial la închisoare pe viață

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

După ce anchetatorii au muncit 15 ani au muncit ca să le găsească trupurile celor ucişi de Iulian Țigănilă, judecătorii au schimbat pedeapsa lui din închisoare pe viață, în 25 de ani de detenție. Decizia este definitivă.

Criminalul și se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le lua viața. El omora victimele pentru a le fura bunurile, apartamentele sau mașinile.

Iulian Țigănilă a avut un complice, pe Ion Barbu, zis Chioru. Cei doi criminali acţionau împreună, îşi alegeau victimele dintre oamenii care trăiau singuri şi aveau viciul băuturii, se împrieteneau cu ei şi apoi le luau zilele fără milă.

Şase persoane, cinci dintre ele din comuna Ungheni- Cornel Albu, Elena Spătaru, Ion Burcică, Ion Oprea şi Jonea Bucoveanu-, iar una din Piteşti, Gheorghe Ţârcu, ar fi căzut victime ale celor doi. Janea Bucoveanu nu a fost niciodată găsit, însă acesta se împrietenise şi el cu ucigaşii înainte să dispară.

La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Ion Oprea.

Trupurile celorlalte victime au fost găsite în perioada 1996-2002. Ancheta în acest caz complex a fost coordonată de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Se lăudau în puşcărie cu crimele

La data de 2 iulie 2009, un deţinut a făcut un denunţ împotriva lui Ion Barbu şi a lui Iulian Ţigănilă- pe care i-a acuzat de mai multe infracţiuni. Deţinutul a primit numele de cod „Cornel”, pentru a-i proteja identitatea. „Cornel” a declarat că în timp ce se afla în penitenciarul Colibaşi, unul dintre colegii de celulă, Ion Barbu, i-a relatat că, împreună cu Iulian Ţigănilă, au ucis mai multe persoane, de la care şi-au însuşit diverse bunuri. Relatările lui Ion Barbu se refereau la Cornel Albu, Ion Burcică, Ion Oprea şi Gheorghe Ţârcu.

Victima adormită cu un cocktail de antigel, ţuică şi somnifere

Despre una dintre victime, Ion Barbu a arătat că după uciderea ei, comisă prin prepararea unui amestec de ţuică, antigel şi somnifere, urmată de ingerarea lui de către victimă, i-au aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de lângă un arbore secular, aflată în apropierea Haltei CFR Colţu, din comuna Ungheni, judeţul Argeş.

Având în vedere că informaţiile furnizate se coroborau cu o serie de date din cauzele privind crime petrecute în judeţul Argeş, s-a trecut la verificarea celei referitoare la cadavrul aruncat în fântâna de lângă halta CFR Colţu. Această informaţie, dintre toate cele prezentate de martor, era cea mai aptă de a duce la probarea vinovăţiei celor doi criminali, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni contra vieţii, întrucât dădea posibilitatea descoperirii cadavrului uneia din persoanele dispărute, descoperire fără de care probarea uciderii ar fi fost îngreunată.

Cadavrul aruncat într-o fântână

Fântâna a fost localizată la 1150 m nord faţă de halta CFR Colţu, la km 149+1 al căii ferate Piteşti – Roşiori de Vede, pe partea estică, la 7,2 m distanţă de calea ferată, pe teritoriul comunei Ungheni, judeţul Argeş. Fântâna este realizată din tuburi de beton, cu diametrul exterior de 1,7 m şi cel interior de 1,1 m, este secată şi are o adâncime de 26 m.

La 22 iulie 2009, a fost organizată o cercetare la faţa locului, ocazie cu care, în interiorul fântânii, au coborât subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă al judeţului Argeş. Obiectele aflate pe fundul puţului au fost puse într-o foaie de cort de tip militar şi apoi scoase la suprafaţă. Acesta operaţiune s-a repetat de 13 ori. Au fost scoase din fântână pietre şi buloane metalice, de la terasamentul căii ferate, lemne, obiecte de îmbrăcăminte, ambalaje din plastic şi o jantă auto.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎPS Calinic

Mii de credincioși din toate colțurile țării au umplut curtea Mănăstirii Curtea de Argeș, în...

Ultimele articole