Web Analytics
scris sâmbătă, 25.05.2024

Argeș: Copil rănit de un urs după ce a încercat să-l hrănească

Un copil de 8 ani a fost rănit la o mână de un urs pe care a încercat să-l hrănească. S-a întâmplat azi, în localitatea Albești, județul Argeș. Familia din Capitală a oprit undeva pe raza localității argeșene unde a văzut un urs. Copilul, aflat pe bancheta din spate, a încercat să hrănească animalul, moment în care acesta a devenit agresiv și l-a zgâriat.

Argeș: Copil rănit de un urs după ce a încercat să-l hrănească

„În timp ce se afla pe raza localității Albești, un minor de 8 ani a fost atacat de un urs, în momentul în care a încercat să îl hrănească, din interiorul autoturismului Minorul a suferit răni superficiale la nivelul unui membru superior, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Hrănirea urșilor este interzisă!

Cei care se opresc să hrănească urșii o fac fie din amuzament, fie din milă. Mulți sunt convinși că animalele sunt flămânde și de aceea coboară la drum. Specialiștii spun însă că urșii au suficientă hrană în pădure. Oamenii care le oferă cu generozitate pâine, covrigi, snacks-uri sau resturi de la fast-food nu realizează că le fac un mare rău.

Hrănirea sălbăticiunilor la marginea drumului este interzisă prin Legea vânătorii, iar amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.500 de lei. Dacă până acum se dădeau sancțiuni puține, în ultima vreme jandarmii au trecut la aplicarea strictă a normelor legale.

Citește și: O doctoriţă a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-un TIR. Mama ei a murit pe loc în impact

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită