Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Angajații de la Arhivele Argeș protestează

Vineri, între 9:30 și 11:30, angajații Arhivelor Naționale-Serviciul Județean Argeș au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Următorul protest va avea loc chiar în fața Guvernului, pe 23 mai.

Angajații de la Arhivele Argeș protestează

Astăzi, angajații din Arhivele Naționale-Serviciul Județean Argeș s-au alăturat colegilor din toată țara pentru a-și exprima profunda nemulțumire față de disciminarea salarială cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții.

„Din luna ianuarie 2024 s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile publice din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din Arhivele Naționale-Servicii Județene au rămas nesatisfăcute.

Acțiunea de astăzi este concepută ca prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaților din toată țara”, au transmis organizatorii.

Citește și Profesorii argeşeni, membri de sindicat, au primit sume substanţiale pe card, înainte de Paşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...