Web Analytics

Argeș: Cercetări finalizate într-un dosar penal de evaziune fiscală

de | 15.04.2020 16:07 | Actualitate

 

În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că 32 de persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au declarat către organele fiscale şi au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor administrate achiziţii de bunuri (materiale de construcţii, bitum rutier, produse textile, piese auto, etc.) de la două societăţi cu comportament de tip fantomă, deşi în realitate mărfurile facturate fie nu au existat, fie nu proveneau de la furnizorul declarat, în acest fel aducându-se un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.378.145 lei, reprezentând TVA dedus în mod fraudulos şi impozit pe profit neachitat la bugetul de stat ca urmare a micşorării artificiale a bazei impozabile.

În cauză a fost recuperată suma de peste 1.000.000 de lei, iar pentru diferenţă s-a instituit sechestru asigurator până la concurenţa prejudiciului rămas de recuperat. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii