Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

Argeș. Ce riscă femeia care și-a lăsat câinele să moară în mașină

În iunie anul trecut, un cățeluș a murit din cauza insolației, fiind lăsat într-o mașină parcată în comuna Bascov. În ziua de de 7 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au finalizat cercetările și au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

Argeș. Ce riscă femeia care și-a lăsat câinele să moară în mașină

Astfel, femeia riscă să fie trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

Reamintim că, în ziua de 22 iunie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov și polițiștii locali s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în interiorul unei mașini parcate se afla un câine, în condiții de temperatură ridicată.

Din cercetări s-a stabilit că o femeie de 32 de ani, din Merișani, ar fi lăsat autoturismul parcat pe raza comunei Bascov, în jurul orei 10:45, cu un exemplar canin de talie mică în interiorul mașinii, fără a lăsa geamurile deschise.

Citește și Pitești. Cățeluș salvat din calea focului. De la ce a pornit incendiul

În jurul orei 14:30, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au spart geamul de la una dintre portierele autoturismului și au scos animalul.

Câinele era în stare de inconștiență, cu semne specifice de insolație. A fost preluat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, fiindu-i acordate măsuri de prim ajutor. Cățelușul a fost transportat la sediul unei asociații specializate, însă, pe drum, a murit.

S-a întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, conform art. 25 alin. 3, lit. a din Legea 205/2004R privind protecția animalelor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *