Web Analytics

Argeș: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19

de | 2.12.2021 19:02 | Actualitate

Aproape 900 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, au acționat, în ultimele patru zile, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii argeșeni au desfășurat 117 acţiuni punctuale, dintre care 101 au fost organizate independent de către poliţişti, 12 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi patru cu alte structuri.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 7.540 de persoane (peste 1.800 de persoane în medie, zilnic), precum și 531 de mijloace de transport. De asemenea, în cele patru zile, au fost verificate 542 de societăți comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Citește și Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 557 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.750 de lei, după cum urmează:

-512 sancțiuni, în valoare de 19.250 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, constând în participarea la evenimente pentru care au fost impuse restricții sau nepurtarea ori purtarea necorespunzătoare a măștii;

-139 de sancțiuni, în valoare de 1.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

-6 sancțiuni, în valoare de 17.000 de lei, ca urmare a nerespectării izolării sau carantinei la o adresă aleasă.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii