Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești

de | 2.12.2021 18:37 | Actualitate, Home

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 29 de ani, din Bughea de Sus, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos, pe raza localității Berevoești, fără a deține documente de proveniență sau transport.

În urma verificărilor, s-a stabilit de către un specialist silvic că cel în cauză avea încărcată în mijlocul de transport cantitatea de un metru cub lemn foc, de esență fag. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.

Citește și Garda veche a ieşit din administraţia câmpulungeană

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, iar în cadrul activităților, au depistat un bărbat de 39 de ani, din Davidești, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

În urma verificărilor, s-a stabilit de către un specialist silvic că cel în cauză avea încărcată în mijlocul de transport cantitatea de 0,4 metri cubi lemn foc, de esență fag.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Ingleby Prahova.

Polițiștii au cotinuat verificările, stabilind că cel în cauză s-ar fi deplasat în Fondul Forestier de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi doborât fără respectarea regimului silvic și sustras doi arbori, din specia fag. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 107 și 109 din Legea 46/2010 – Codul Silvic, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost comisă și luarea măsurilor legale care se impun.

Acest articol este despre: berevoesti,furt lemne,hartiesti

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Coronavirus. 19.685 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore
Coronavirus. 19.685 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.685 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 7.603 mai mult decât în ziua anterioară. 1.740 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă...

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...