Web Analytics

Furt de lemne la Berevoești și Hârtiești

de | 2.12.2021 18:37 | Actualitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, ocazie cu care au depistat un bărbat de 29 de ani, din Bughea de Sus, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos, pe raza localității Berevoești, fără a deține documente de proveniență sau transport.

În urma verificărilor, s-a stabilit de către un specialist silvic că cel în cauză avea încărcată în mijlocul de transport cantitatea de un metru cub lemn foc, de esență fag. În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.

Citește și Garda veche a ieşit din administraţia câmpulungeană

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice pe raza de competență, iar în cadrul activităților, au depistat un bărbat de 39 de ani, din Davidești, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport.

În urma verificărilor, s-a stabilit de către un specialist silvic că cel în cauză avea încărcată în mijlocul de transport cantitatea de 0,4 metri cubi lemn foc, de esență fag.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Ingleby Prahova.

Polițiștii au cotinuat verificările, stabilind că cel în cauză s-ar fi deplasat în Fondul Forestier de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi doborât fără respectarea regimului silvic și sustras doi arbori, din specia fag. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 107 și 109 din Legea 46/2010 – Codul Silvic, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost comisă și luarea măsurilor legale care se impun.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii