Web Analytics
scris duminică, 31.03.2024

Argeş. A murit scriitorul şi jurnalistul Nicolae Rotaru, general în rezervă. Împlinise 74 de ani

Generalul (rez) Nicolae Rotaru, cunoscut scriitor argeşean și membru al Filialei București Literatură pentru copii și tineret și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, a încetat din viață la vârsta de 74 de ani, potrivit anunțului făcut de Uniunea Scriitorilor din România, preluat de evz.ro.

Argeş. A murit scriitorul şi jurnalistul Nicolae Rotaru, general în rezervă. Împlinise 74 de ani

Citeşte şi: Imagini de la slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României

S-a născut la Glâmbocata, în comuna argeşeană Leordeni, iar pe 28 martie împlinise 74 de ani. A activat ca ofițer de carieră, absolvind promoția din 1972 (specializat în transmisiuni).

S-a retras din Jandarmeria Română cu gradul de general de brigadă și fiind decorat cu Medalia Virtutea Militară în rang de Cavaler.

A activat și ca ziarist profesionist, fiind membru fondator al UZPR din 1991, fost director al revistei lunare „Pentru Patrie” și distins cu Ordinul Ziariștilor Clasa I Aur.

Ulterior a devenit profesor la Universitatea din București, obținând titlul de doctor în 2003. Expertiza sa axat pe psihosociologie, comunicare, etică și management.

Este autor a peste 150 de cărți, cele mai multe fiind de beletristică, genurile abordate fiind romanele, nuvele, povestiri, schițe, pamflete, aforistică, poezie și eseistică.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa foto: Revista Jandarmeria Română

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *