Web Analytics
scris joi, 26.05.2022

Argeș. A fost inaugurat podul nou de la Mihăești

Noul pod de la Mihăești, al șaptelea proiect finalizat de Consiliul Județean Argeș, a fost inaugurat miercuri, 25 mai. Au participat președintele CJ, Ion Mînzină, vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu, primarul comunei, preoți și copii îmbrăcați în costume populare.

Argeș. A fost inaugurat podul nou de la Mihăești

O nouă investiție a Consiliului Județean Argeș, realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, a fost finalizată. Este vorba de proiectul “Pod pe DJ 738 Jugur – Drăghici – Mihăești peste râul Târgului”, un pod nou construit în comuna Mihăești.”, a anunțat ieri Consiliul Județean Argeș.

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești. Se amână semnarea contractului pentru lotul 3

“Este un proiect pe care comunitatea din Mihăești și-l dorea a fi realizat de mai mulți ani. Însă, datorită valorii foarte mari, acest proiect ar fi fost imposibil de implementat din fonduri locale, imposibil de realizat fără sprijinul Consiliului Județean Argeș. Și mai avem multe proiecte împreună cu Consiliul Județean. Vreau să le spun copiilor care astăzi sunt aici că, atunci când eram eu mică, aici era un pod de lemn, un pod al căror blăni erau foarte distanțate și, dacă nu erai atent pe unde călcai, riscai să cazi în râu. Ei bine, voi astăzi sunteți niște fericiți pentru că uitați pe ce lucrare grandioasă o să pășiți! 

Vreau să mulțumesc și doamnei deputat Simona Bucura Oprescu, chiar dacă astăzi nu a putut fi alături de noi fiind prinsă cu activități importante la Parlament, pentru că ne-a fost permanent un sprijin pentru finalizarea acestei investiții și nu numai”, a declarat primarul Andreea Crîmpiță-Matei. 

Citește și: Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

“La construcția aceasta pe care au săvârșit-o toți cei implicați, de la autorități locale la autorități județene, o lucrare începută în perioada 2016 – 2020, de vechea conducere a C.J. Argeș, din care făceam și eu parte, împreună cu doamna deputat Simona Bucura Oprescu, am gândit că trebuie să răspundem apelului domnului primar de atunci Matei care a insistat că cetățenii din această zonă merită un pod de o asemenea importanță. Obligația noastră, a tuturor, este să facem cât mai multe lucruri bune. Cred eu că și actuala doamnă primar dorește același lucru. Nu ne vom opri aici, știind că și celelalte proiecte pe care doamna primar le are vor fi toate la același nivel”, a transmis Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș. 

Podul are lungimea totală 43,70 m și o deschidere de 36,60m. 

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 3.556.627,86 lei, inclusiv TVA. 

Perioada de garanţie: 60 luni. 

Executant S.C. METABET CF S.A. 

Citește și: Atenție! Deversare controlată de apă de la Hidrocentrala Rucăr în râul Dâmbovița

Proiectant: Asocierea S.C. TQM Management S.R.L.& S.C.LUCA WAY S.R.L. 

Noul pod de la Mihăești este al șaptelea (7) proiecte finalizat, din cele nouă (9) pentru care Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri naționale, prin PNDL II 2017 – 2020. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *