Web Analytics

Argeș: 50 de sancţiuni ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii

de | 24.12.2021 15:27 | Actualitate

Polițiștii argeșeni au acționat împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport în comun.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, dintre care 26 au fost organizate independent de către poliţişti, trei organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri. În cadrul activităților au fost verificate 3.228 de persoane, precum şi 139 de mijloace de transport în comun.

Citește și Bărbați din Coșești amendați pentru furt de lemne

De asemenea, au fost verificate un total de 122 de societăţi comerciale, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, au instruit reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei, după cum urmează:

-50 de sancţiuni, în valoare totală de 2.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii;

-11 sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de carantină sau izolare la o adresă aleasă.

-două sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii