Web Analytics

Arest la domiciliu pentru preotul care a lovit cu mașina un pieton

de | 8.10.2019 14:26 | Actualitate

Preotul din Pitești, care a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. În urma unui conflict spontan, săptămâna trecută, preotul în vârstă de 42 de ani a lovit cu mașina un bărbat de 33 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Pe 2 octombrie, Tribunalul Argeș a admis arestarea preventivă a preotului pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a făcut apel, iar instanța i-a admis contestația marți, 8 octombrie. În urma impactului, pietonul în vârstă de 33 de ani s-a ales cu traumatisme la cap şi la picioare. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Urmăriți videoclipul mai jos.

„…dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08 octombrie 2019. În baza dispoziţiilor art.221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte…fără permisiunea organului judiciar competent.

Obligațiile preotului în perioada arestului la domiciliu:

…inculpatul T. Ion Ștefan va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia şi cu martorii din cauză”, arată Curtea de Apel Pitești.

 

Arhiepiscopia Argeșului şi Muscelului a transmis încă de săptămâna trecută că se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări.

“Eparhia Argeșului și Muscelului, se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări. După efectuarea cercetărilor de către organele abilitate ale Statului Român în asemenea situații și după stabilirea circumstanțelor care au condus la evenimentul amintit anterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, va întreprinde măsurile statutare și canonice, care se impun.”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii