Arest la domiciliu pentru preotul care a lovit cu mașina un pieton

de | 8.10.2019 14:26 | Actualitate

Preotul din Pitești, care a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni, a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. În urma unui conflict spontan, săptămâna trecută, preotul în vârstă de 42 de ani a lovit cu mașina un bărbat de 33 de ani, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Pe 2 octombrie, Tribunalul Argeș a admis arestarea preventivă a preotului pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a făcut apel, iar instanța i-a admis contestația marți, 8 octombrie. În urma impactului, pietonul în vârstă de 33 de ani s-a ales cu traumatisme la cap şi la picioare. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Urmăriți videoclipul mai jos.

„…dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08 octombrie 2019. În baza dispoziţiilor art.221 alin.1 Cod procedură penală impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte…fără permisiunea organului judiciar competent.

Obligațiile preotului în perioada arestului la domiciliu:

…inculpatul T. Ion Ștefan va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată sau membrii de familie ai acesteia şi cu martorii din cauză”, arată Curtea de Apel Pitești.

 

Arhiepiscopia Argeșului şi Muscelului a transmis încă de săptămâna trecută că se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări.

“Eparhia Argeșului și Muscelului, se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări. După efectuarea cercetărilor de către organele abilitate ale Statului Român în asemenea situații și după stabilirea circumstanțelor care au condus la evenimentul amintit anterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, va întreprinde măsurile statutare și canonice, care se impun.”

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție
Pateul de porc – doar 15% ficat de porc în compoziție

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip pate de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 40 de produse. Citește și: Exclusiv. Dezvăluirile comandantului scos la pensie: „Le-am spus colegilor de la Poliţia Mioveni că...

Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore
Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 7,76 (ieri 6,35) -persoane...

Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 
Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 

Voiam sa va  spunem ca mult asteptatul concert romanesc din UK, Subcarpati, va avea loc pe 3 aprilie la Electric Ballroom.  Marea revedere Subcarpati era planificata inainte de inceputul pandemiei dar iata-ne ajunsi la momentul in care putem cu certitudine sa va...