Arborii uscați din Parcul Lunca Argeșului vor fi eliminați

de | 9.12.2020 12:37 | Actualitate

Astăzi are loc o amplă acțiune de eliminare a arborilor uscați din Parcul Lunca Argeșului. În total, 80 de arbori vor fi folosiți de Grădina Zoologică Pitești pentru realizarea confortului termic al animalelor pe perioada de iarnă. Autoritățile anunță că în primăvară vor planta alți copaci.

„Începând cu data de 09.12.2020, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești împreună cu Societatea Salpitflor Green SA o să desfășoare în Parcul Lunca Argeșului o amplă acțiune de eliminare a arborilor aflați în declin biologic sau care prezintă o stare fitosanitară precară și pot afecta siguranța persoanelor.
În Parcul Lunca Argeșului sunt peste 1500 de arbori, majoritatea sunt aplecați, uscați și prezintă un mare pericol de prăbușire și accidentare a vizitatorilor.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/plata-electronica-pentru-permisul-de-conducere-certificatul-de-inmatriculare-si-autorizatia-de-circulatie-provizorie/

Direcția Silvică Argeș a emis Autorizația de Exploatare nr. 168995/23.11.2020 în urma căreia au fost marcați un număr de 80 arbori în volum total de 139 mc.
Masa lemnoasă rezultată o să fie folosită de către Gradina Zoologică Pitești pentru realizarea confortului termic al animalelor pentru perioada de iarnă.
În primăvara anului 2021, se va organiza o campanie de plantare de arbori, inclusiv în locațiile de unde au fost eliminați”.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii