Web Analytics

„Ar fi fost imoral să aştept să treacă pandemia şi să vin pe funcţie când totul era roz şi fără presiune”

de | 9.04.2020 13:17 | Politica si Administratie

# Cristian Mitrofan este propunerea PNL pentru postul de preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Argeş # Cristian Mitrofan nu e străin de domeniul sănătății, a fost membru în CA al Spitalului Municipal Curtea de Argeș

# E adevărat că așteptați numirea pentru postul de președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș?
– Da. Sunt nominalizarea PNL Argeș pentru acest post, deci am și girul colegilor de partid.

”Era de nevoie de cineva care să aibă susținere la CNAS și la Guvern”

# Și nu e cam intempestivă această anunțată numire, în contextul în care ne confruntăm cu criza coronavirusului, deci avem alte priorități?
– Nu. Și vă rog să-mi dați posibilitatea să explic lucrurile așa cum le văd eu. Era nevoie de cineva să pună umărul lângă echipa actuală din Argeș, care poate ajuta județul numai dacă are susținere consistentă, atât la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cât și la Guvern, mai ales în această perioadă critică.
Apoi, ar fi fost imoral să aștept să treacă pandemia și să vin pe funcție în momentul în care totul era roz și fără presiune.
# Insist. Nu vă grăbiți, totuși?
– Sunt multe momente în viață în care mulți se simt descurajați de felul în care merg lucrurile și atunci e nevoie de caractere puternice și optimiste. De oameni care să își asume anumite decizii, să se bată pentru ele și să găsească sprijin la București. Nu ne mai putem permite să pierdem timp. Eu vin să ajut, nu vin să iau locul cuiva.

„Sunt interzise orgoliile și vendetele, mai ales în această perioadă”

# Deci, care e mesajul dvs. către viitorii colegi, în cazul în care numirea se va și materializa?
– Important e să se colaboreze pe toate fronturile și numai spre binele cetățenilor. Sunt interzise orgoliile sau vendetele, mai ales acum. Să nu uităm că suntem plătiți din banii celor care sunt în mare parte afectați sau expuși, iar pe lângă drepturi, avem și îndatoriri. Eu vin să pun umărul și să mă integrez într-o echipă, nu să tai capete și să-mi fac o altă echipă.
# Sunt cuvinte care sună foarte frumos. Dar știți că ziaristul trebuie să se îndoiască tot timpul. Așadar, de ce v-aș crede?
– Fiindcă sunt un om de bună-credință. Puteam să stau liniștit la postul meu de manager în Curtea de Argeș, departe de expunerea la îmbolnăvirea cu acest virus perfid. Însă am ales să pun osul la muncă într-o perioadă foarte grea, chiar cu riscuri extreme. Din păcate, în această perioadă grea, din motive în mare parte obiective, foarte mulți dezertează. Eu am ales să mă implic.

„Am peste 24 de ani de experiență managerială”

# Sunteți manager, e adevărat, dar nu e cam bruscă trecerea de la un management de tip cultural, ca director al Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș, la un management de tip medical?
– Să știți că reflexele muncii de manager sunt cam aceleași în orice domeniu. Trebuie să ai calități de organizator și să identifici resurse ca să faci performantă instituția și oamenii ei. Nu trebuie să fii neapărat cadru medical ca să conduci Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, managementul, ca specialitate, aparține științelor economice, iar studiile mele universitare și postuniversitare sunt chiar în științele economice. Și vă pot da două exemple de președinți ai CAS Argeș, din trecutul nu foarte îndepărtat. Pe domnul Emilian Dragnea, care a fost economist, și pe domnul Ștefan Ciocănel, care a fost inginer. Apoi, am peste 24 de ani de activitate de conducere a unei instituții, nu mă școlarizez acum în management la locul de muncă.

„Am fost vreme de 8 ani președintele Comisiei de sănătate din Consiliul Local Curtea de Argeș”

# În concluzie, care e mesajul dvs. către comunitatea medicală din județ și către personalul din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Argeș?
– Că sunt animat numai de bune intenții și că vin să pun umărul alături de dânșii într-un domeniu care nu mi-e deloc străin. Am fost 16 ani consilier local la Curtea de Argeș, dintre care 8 am fost președinte al Comisiei de sănătate și 8 în Comisia de buget-finanțe. Nu în ultimul rând, vreme de doi ani am fost membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal din Curtea de Argeș, o instutuție sanitară cu numeroase provocări și la a cărei dezvoltare am contribuit cu toată priceperea și resursele din pozițiile deținute în administrația locală. Nu în utimul rând, vreme de 4 ani, ca viceprimar al municipiului Curtea de Argeș, am avut în resposabilitate serviciile publice, printre care și Serviciul de Asistență Medicală, precum și Spitalul Municipal.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii