Web Analytics

Aprilia Tuono 660: puternică precum un tunet, ușoară ca un nor

de | 12.08.2021 10:26 | Actualitate, Politica si Administratie

Aprilia Tuono 660 este descendentul direct al lui Tuono V4 de la care moștenește toate valorile care fac din această motocicletă hypernaked din Veneto un adversar imbatabil. Este cea mai ușoară și are cel mai bun raport greutate-putere de pe segmentul din care face parte. Se remarcă prin greutatea de doar 183 kg, caracteristicile tehnice premium, sistemele electronice avansate și motorul în 2 cilindri în V capabil să dezvolte până la 95 cai putere. Motocicleta Tuono 660 este dedicată noii generații de rideri care caută distracție maximă și performanță ușor de gestionat. Oferta ATVRom Piatra Neamt cuprinde o gamă variată de motociclete provenind de la branduri renumite, alături de echipamente moto și off road la cele mai noi standarde.

Aprilia Tuono 660 este una dintre cele mai anticipate și admirate motociclete. Nu este un naked sport bike obișnuit, ci un adevărat generator de adrenalină. Pentru prima dată în istoria brandului italian, atributele tehnice care au făcut-o pe Tuono V4 atât de populară sunt disponibile într-o motocicletă midsize. Aprilia este primul constructor care a văzut avantajele creării unei versiuni mai minimaliste, începând cu arhitectura șasiului și motorizarea născută pentru curse, ceea ce oferă fiecărei generații Tuono calități dinamice incomparabile.

Tuono 660 reprezintă cel mai bine noul concept al versatilității sportive pe care Aprilia a introdus-o odată cu RS 660. O singură motocicletă pentru distracție pe stradă sau pe circuit, ideală pentru naveta zilnică, singur sau alături de un pasager. Performanță fără compromisuri, cadru și suspensii de ultimă oră plus alte echipamente premium. Tuono 660 urmează tradiția RS 660, însă pune accent pe deplasarea de zi cu zi prin adoptarea unei poziții de riding înălțate și dotarea cu un ghidon lat pentru a oferi agilitate mai bună și confort crescut la pilotare.

Citește și Insule pentru colectare selectivă a deșeurilor, în Pitești

Tuono 660 este un proiect unic. Motorul de cilindree medie, cu 2 cilindri V-Twin, livrează 95 CP și are componente superioare din punct de vedere tehnologic, rezultând în performanță fără egal și putere ușoară. Cel mai ușor model în categoria sa. La fel ca restul modelelor Aprilia, Tuono 660 a fost construit în fabrica Aprilia Scorzè, aproape de Noale. Motocicleta se adresează cu predilecție riderilor începători, fiind disponibilă și în varianta 35 kW, dar și celor care doresc să treacă de la un model de cilindree mică la unul de capacitate mai mare. Acest sport bike performant este pregătit oricând pentru stradă și poate face față cu succes unei întreceri pe circuit.

Un avantaj major al lui Tuono 660 constă în designul agresiv și dimensiunile compacte, grație dezvoltării aerodinamice fără precedent. Designul urmărește liniile modelelor sport bike Aprilia, remarcându-se prin dimensiunile reduse care subliniază caracterul său sportiv, dinamic și se inspiră din lumea curselor. Riderul va beneficia de stabilitate la viteze înalte, confort îmbunătățit printr-o protecție crescută la fluxul de aer direct și la aerul cald provenit din încălzirea motorului.

Partea frontală a caroseriei găzduiește unitatea de faruri LED care dispune de DRL, poziționat în jurul a două lumini principale. Sistemul de lumini oferă vizibilitate mărită la viraje. Ergonomia este un aspect gândit în cele mai mici detalii: șa, ghidon, scărițe pentru picioare. Postura mai relaxată de pilotare garantează controlul fără efort inclusiv la parcurgerea de distanțe mari. Evacuarea este amplasată sub motor, astfel încât există o mai mare libertate de poziționare a scărițelor pentru pasager, tot pentru a facilita confortul. Rezervorul asigură o capacitate de 15 litri și are un design compact. Scărițele, plăcuța, oglinzile și alte accesorii pot fi rapid detașate, păstrând tradiția modelelor Aprilia sportive.

Surse foto:

https://wide.piaggiogroup.com/en/articles/products/aprilia-tuono-660-as-powerful-as-a-thunder-as-light-as-a-cloud/index.html

https://wide.piaggiogroup.com/en/articles/products/aprilia-tuono-660-finally-unveiled-on-the-aprilia-website/index.html

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii