Web Analytics

Apostoliceanu, despre garajele din Piteşti: „S-a luat măsura să se dărâme toate, dar la unele nu câştigăm absolut nimic, mai mare cheltuiala”

de | 9.07.2020 13:21 | Politica si Administratie

# Primarul Cornel Ionică: „Hotărârea Consiliului Local este în unanimitate să le demolăm și, în felul acesta, să creăm egalitate de șanse”

Anul trecut, administrația locală din Pitești a luat decizia ca garajele construite pe domeniul public al orașului să fie demolate. În locul lor vor putea fi amenajate parcări publice. Am fotografiat unul dintre aceste garaje, care se află în spatele Colegiului „Zinca Golescu”. Mai mult de 10 locuri de parcare se află acolo și nu toate par a fi folosite. În cadrul unei conferințe de presă de săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică a precizat faptul că sunt garaje care au alt scop decât cel pentru care au fost construite. „Oamenii nu plătesc tot anul. Unele sunt garaje, altele nu. Unii sunt de bună-credință, alții nu. Unele garaje sunt folosite, altele nu. Hotărârea Consiliului Local este în unanimitate să le demolăm și, în felul acesta, să creăm egalitate de șanse pentru cei care locuiesc în zonă. Nu țin mașina și afară și înăuntru…”, a spus primarul Ionică.
L-am contactat și pe viceprimarul Apostoliceanu, care are o părere diferită față de a primarului: „Părerea mea e că ar trebui demolate doar acolo unde putem crea mult mai multe locuri de parcare în locul acestora, adică trebuie analizat fiecare. Sunt anumite garaje care, dacă le demolăm, nu aduc niciun plus valoare, alte garaje aduc, cum ar fi cele din Trivale, unde putem face o parcare supraetajată. Acolo, din păcate, chiar dacă se supără cetățenii, într-un fel sau altul ar trebui (n.r. – demolate). Dar ar trebui o analiză la fața locului, bucată cu bucată. Eu am fost prin Traian, mai sunt la «Zinca» (colegiul, n.r.). Unele dintre ele ar trebui demolate, pentru că se creează alte locuri de parcare, altele, tot din zona Traian, le dărâmăm degeaba, pentru că nu putem face mai multe locuri de parcare. Din punctul meu de vedere, ar trebui făcută o analiză efectivă la fiecare, la fața locului. Eu am fost acolo și am vorbit cu cetățenii. Să vedem ce măsuri se vor lua în perioada următoare. Deocamdată s-a luat măsura să se dărâme toate, dar la unele nu câștigăm absolut nimic, mai mare cheltuiala decât beneficiile pe care le obținem și oamenii aceia plătesc niște bani acolo”.
Potrivit spuselor viceprimarului Apostoliceanu, doar în Găvana s-au dărâmat niște garaje, iar cei de la ADP au în lucru un proiect de reamenajare a spațiului de acolo. „Vor crea aproape de 3 ori mai multe locuri de parcare acolo”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii