Aplicaţie revoluţionară la Curtea de Apel Piteşti: dosarele vor putea fi consultate online în format PDF

de | 24.05.2018 09:44 | Politica si Administratie

19 curteadeapelÎn scopul creşterii calităţii actului de justiţie şi pentru asigurarea unei transparenţe sporite a procedurilor judiciare, printr-o decizie a preşedintelui Curţii de Apel Piteşti, începând cu data de 4 iunie a.c., Curtea de Apel Piteşti, împreună cu instanţele judecătoreşti din circumscripţia sa teritorială, va utiliza aplicaţia informatică „Info-dosar”, care va facilita accesul on-line al părţilor şi al reprezentanţilor acestora la actele dosarului, transpuse în documente PDF. Curtea de Apel Pitești este a doua instanță din țară, după Curtea de Apel Cluj, care implementează această aplicație extrem de utilă.

Aplicaţia are capacitatea de a importa din sistemul ECRIS de repartizare a cauzelor documente editabile de instanţă şi care vor putea fi consultate în această manieră de către părţi, de la adresa de internet www.curteadeapelpitesti.ro, pe baza unui ID şi a unei parole de acces puse la dispoziţia acestora odată cu prima citaţie sau înştiinţare.  
Vor fi exceptate procedurilor de scanare dosarele confidenţiale, cele în materie de minori şi familie, precum şi alte cauze precizate expres.
Începând cu aceeaşi dată, va fi operaţională şi aplicaţia „Dosare on-line”, pentru început numai la nivelul Curţii de Apel Piteşti, urmând a fi extinsă până la sfârşitul anului 2018 şi la nivelul celorlalte instanţe judecătoreşti din circumscripţie.
După cum spune judecătorul Ion Rebeca, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Pitești, ”această aplicaţie va permite consultarea on-line a desfăşurării şedinţelor de judecată în timp real, atât avocaţii, cât şi părţile vor putea cunoaşte în ce stadiu se află dosarul în care sunt implicate în şedinţa de judecată, respectiv, dacă au fost amânate sau dacă au rămas în pronunţare, permiţându-se astfel o mai bună informare a justiţiabililor în legătură cu dosarele aflate pe rol într-o anumită şedinţă de judecată”.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii