Web Analytics

APIA  dă startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2023

de | 1.03.2023 17:51 | Actualitate, Home

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeș demarează de astăzi, 1 martie, Campania de primire a Cererilor de Plată în anul 2023, sub sloganul:“PUTERNICI. ÎN ECHIPĂ! “

Fermierii vor putea depune Cererea de Plată, în perioada 01 martie – 15 mai, fără a se prezenta la Centrele APIA Argeș, prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet.

Se va completa o singură Cerere de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/petre-daea-la-maracineni-avem-posibilitatea-sa-refacem-patrimoniul-pomicol-al-romaniei-242227/

Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia dețin terenul,

situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și să permită primăriei să

transmită la APIA adeverințele privind utilizarea terenului conform înscrierii în Registrul Agricol.

   Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului rebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

Adeverințele emise pentru schemele din sectorul zootehnic de către asociaţia/agenţia acreditată pentru în!inţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei/oficiul pentru zootehnie judeţean, pot fi transmise electronic prin platforma pusă la dispoziție de către APIA, cu informarea fermierului.

  Fermierii care deţin animale în exploataţie au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate/corectate în Baza Națională de Date (BND) (la medicul veterinar concesionar/asociaţie/propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA) și să se adreseze Centrului APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

Începând cu această Campanie, fermierii vor putea beneficia de sprijin financiar prin intervenții/măsuri aferente sectoarelor vegetal și zootehnic,în conformitate cu Planul Strategic PAC 2023-2027, respectiv PNDR 2014-2020, sprijin finanțat din Programul European de Garantare Agricolă (FEGA)Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și de la bugetul național.

Informații detaliate pentru accesarea fiecărei intervenții / măsuri de dezvoltare rurală pot fi consultate la Centrul Județean APIA Argeș, telefon 0248/210536, la Centrele Locale Pitești, Costești, Domnești, Vedea, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Slobozia precum și pe site-ul www.alia.org.ro. Foarte important este că înainte de semnarea Cererii de plată 2023, solicitanții să verifice încă o dată informațiile înscrise și documentația depusă.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *