Web Analytics

APIA Argeş: S-a încheiat campania de depunere fără penalități a cererilor unice de plată aferentă anului 2020

de | 16.07.2020 10:17 | Actualitate

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) Argeș aduce la cunoștința opiniei publice faptul că la data de 15 iunie 2020  s-a încheiat campania de depunere fără penalități a cererilor unice de plată aferentă anului 2020.

Astfel, în perioada 2 martie – 15 iunie 2020 au fost depuse un număr de 21.071 de cereri, pentru o suprafaţă declarată de 175 036,10 ha, procentul de primire fiind de 101,78%.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior suprafața agricolă a crescut, ceea ce demonstrează că fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.

Derulată în condițiile atipice impuse de răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus, Campania 2020 de primire a cererilor unice de plată a debutat la data de 2 martie, iar în intervalul 6 aprilie 2020 – 15 iunie 2020 aceasta s-a desfășurat exclusiv în mediul online, pentru a proteja sănătatea salariaților APIA și a beneficiarilor deopotrivă.

„Încă o dată APIA Argeș a demonstrat că este o instituție modernă, adaptată noilor tehnologii și că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, chiar si în circumstanțe fără precedent, fiind capabilă să se adapteze unor dificultăți administrative excepționale, iar fermierii români au demonstrat că sunt conectați la tehnologia actuală, care reprezintă viitorul unei agriculturi moderne.

Felicitări echipa APIA, felicitări dragi fermieri, mulțumiri primăriilor și instituțiilor colaboratoare!

Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, după data de 15 iunie 2020, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.” se arată în comunicat de presă oficial semnat de Mariana Pană, director executiv al APIA Argeş.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii