Web Analytics

APIA: Agricultorii argeșeni pot depune cererile pentru subvenția la motorină

de | 13.05.2022 14:07 | Actualitate, Politica si Administratie

Agricultorii din Argeș pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină. Accizele la motorină se compensează în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei echivalent a 45 euro per tonă. În acest sens, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (APIA) informează că producătorii agricoli pot depune cererile de solicitare pentru compensația parțială a accizei la motorină, conform Regulamentului aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 275 din 27.04.2022, privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.

Citește și: Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanţi ai Ambasadei României la Moscova

Dosarele se depun pe întreaga perioadă a anului 2022, dar nu mai mult de un dosar pentru un semestru, conform perioadei:

  • Semestrul I – până la data de 30 iunie a.c.;
  • Semestrul II – de la data de 1 iulie până la data de 15 noiembrie a.c..

Pentru a fi eligibili compensării, una din condițiile obligatorii este ca motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data de 29 aprilie curent, conform Regulamentului aprobat.

Citește și: Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la zece ani și opt luni de închisoare pentru corupție

IMPORTANT: dosarul se depune șnuruit, sigilat și numerotat, astfel încât să nu permită detașarea și/sau înlocuirea documentelor, precum și semnat pe fiecare pagină de către solicitant. Documentele prezentate în copii trebuie să conțină mențiunea „corespunde originalului” și semnătura solicitantului.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *