APEL UMANITAR – O mămică, profesoară la Liceul Tehnologic Astra din Pitești, ne cere ajutorul pentru copilul ei!

de | 15.10.2021 14:04 | Actualitate, Home

O femeie din Argeș, profesoară la Liceul Tehnologic Astra din Pitești, ne cere ajutorul pentru copilul ei. Ștefan de numai opt ani,  a fost diagnosticat cu sindromul West și pentru a putea merge, copilul trebuie să facă o operație costisitoare.

POVESTEA TRANDAFIRULUI: ”8 decembrie 2009. Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a axfisiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos – un îngeraş -aşa cum este şi acum.

De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West. A început tratamentul. Mai întai pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică.

CITEȘTE ȘI: Lasconi şi ratarea premierei

D-na doctor neurolog a spus că dacă va face terapie de recuperare intensivă se va recupera, era atunci prima speranţă; acum, după atâta timp, mi-a spus ca m-a încurajat – se pare ca nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine.

Este nevoie de multa răbdare, timp şi bani.
La 9 luni am început terapia de recuperare, am făcut la Bucureşti terapie Vojta.
Pentru ca rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nici o descărcare neurologică i-a fost scos tratamentul medicamentos.
Acum diagnosticul este: Sindrom West.

CITEȘTE ȘI: În Pitești și Mioveni s-au terminat voucherele de 100 de lei pentru cei care se vaccinează

A urmat o perioadă de recuperare acasă la Piteşti şi apoi am reuşit să ajungem la Sibiu, în centrul care este specializat pe terapie Vojta, acolo unde – mami şi Ştefan – ne-am mutat şi am stat aproape doi ani făcând terapie intensiv, de cele mai multe ori de trei ori pe zi. Rezultatele au început să apară.

La Sibiu am stat doi ani. Apoi ne-am intors acasa unde am continuat terapiile si drumurile .
Dupa aproape 8 ani te terapiii in tara si strainatate, acum Stefan merge la scoala de masa. Desi nu se poate descurca inca singur el isi doreste sa stea fara insotitor: „copiii nu stau cu bona la scoala”, spune doamna invatatoare.

Face in continuare recupere: logopedie, Terapie craniosacrala si gimnastica pasiva, hidroterapie, kinetoterapie terapie ocupationala, terapie cu delfini.
In Romania, Spania, Ucraina sunt centrele de recuperare unde lucreaza.

24.11.2021. Este ziua în care Ștefan are programarea pentru intervenție la picioare – poziționarea corecta asa încât sa poată sa stea singur și apoi sa mearga. Este pentru prima data când un doctor ii spune direct lui Ștefan, vei sta singur.
Strigatele de bucurie pe care doctorul le-a auzit în acel moment nu au putut însă sa nu mă facă să tresar atunci cand am văzut factura cu costul estimativ al acestei intervenții: 18.825 euro.
Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de sprijinul vostru, cei care ne sunteti alături.
Începem numărătoarea inversa pentru strângerea banilor care ii vor deschide drumul spre independență”, povestește mămica.

IBAN: RO88INGB0000999911770859
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: EUR
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
IBAN: RO71INGB0000999901977463
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALA
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore
Argeș. Numărul infectărilor a depășit 1000, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 7,76 (ieri 6,35) -persoane...

Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 
Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 

Voiam sa va  spunem ca mult asteptatul concert romanesc din UK, Subcarpati, va avea loc pe 3 aprilie la Electric Ballroom.  Marea revedere Subcarpati era planificata inainte de inceputul pandemiei dar iata-ne ajunsi la momentul in care putem cu certitudine sa va...